دوره 18، شماره 1 - ( 10-1398 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 56-47 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kemal A, Maidarti M, Silvia M, Mariana A, Dewi Mutia H, Wiweko B. Knowledge, attitude, intention, and religion aspect toward fertility preservation among obstetrics and gynecology residents in Indonesia: A cross-sectional study. IJRM 2020; 18 (1) :47-56
URL: http://ijrm.ir/article-1-1284-fa.html
نمود آگاهی، نگرش، تمایل و مذهب رزیدنت‌های زنان زایمان در ارتباط با حفظ باروری در اندونزی: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 18 (1) :47-56

URL: http://ijrm.ir/article-1-1284-fa.html


چکیده:   (2297 مشاهده)
مقدمه: کمبود دانش فراهم­آورندگان مراقبت­های بهداشتی در مورد حفظ باروری قطعا بر روی آگاهی، نگرش، رفتار و نحوه نگاه بیماران بر این موضوع موثر  می­باشد. رزیدنت­های زنان زایمان به احتمال بسیار زیاد اولین گروهی از متخصصان می­باشند که از تکنیک­های حفظ باروری در کارشان استفاده می­کنند و لذا مسئولیت مهمی در آگاه ساختن بیماران خود در مورد مسئله ارتباط سن با باروری دارند.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی آگاهی و باور رزیدنت­های زنان زایمان در مورد کاهش باروری با افزایش سن، تمایل و جنبه­های مذهبی حفظ باروری انجام شد.
مواد و روش ­ها: یک مطالعه مقطعی بر روی 92 رزیدنت زنان زایمان اندونزیایی در بیمارستان سیپتو منگونکوسومو از نوامبر تا دسامبر 2017 انجام شد. داده­ها بوسیله یک پرسشنامه جمع­آوری شد که چهار قسمت در ارتباط با جنبه­های آگاهی، نگرش، تمایل و مذهبی حفظ باروری داشت.
نتایج: اکثریت شرکت­کنندگان اعتقاد داشتند که رزیدنت­های زنان زایمان باید بیماران را تشویق کنند که در مورد تمایل به فرزندآوری (74/96 %) و کاهش باروری با افزایش سن (57/94 %) صحبت کنند و 34/79 % آنها اعتقاد داشتند که این بحث­ها باید جزیی از برنامه معاینات سالیانه بهداشتی زنان باشد. بیماران مبتلا به سرطان احتمالا تمایل به ذخیره تخمک­های خود دارند و سپس زنانی که شغلشان در درجه اول اهمیت برای آنها قرار دارد. از نظر جنبه­های مذهبی، انواع مختلف حفظ باروری مانند انجماد اسپرم، تخمک، امبریو و کورتکس تخمدان از دید رزیدنت­های با مذهب­های مختلف قابل قبول بود در حالیکه روش­های اهدای تخمک و اسپرم قابل قبول نبود (48% و 57% به ترتیب) زیرا آنها باور داشتند که تخمک و اسپرم فقط باید به همسر قانونی دهنده اهدا شود ولی بسیاری از آنها نمی­دانستند که اهدا اسپرم و تخمک در تمام مذاهب ممنوع است.
نتیجه­ گیری: کاهش باروری با افزایش سن و ذخیره تخمک منجمد باید در حین معاینات بهداشتی سالیانه زنان توسط رزیدنت­های زنان زایمان برای آنان توضیح داده شود.
واژه‌های کلیدی: دانش، نگرش، قصد، حفظ باروری
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb