دوره 18، شماره 3 - ( 12-1398 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 186-175 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1905 مشاهده)
مقدمه:روش­های مختلف درمانی جهت مقابله با مشکلات جنسی بکار می­رود.
هدف: این مطالعه به منظور پاسخ به این سوال که آیا روان درمانی جنسی (PST) می­تواند به عنوان یک جایگزین قابل اعتماد نسبت به بوپروپیون پیوسته رهش Bupropion extended-release (BUP ER) جهت بهبود عملکرد جنسی در زنان نابارور باشد، انجام می­گیرد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی RCT است که در مرکز بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی بابل (BUMS)، در بابل در طی سال­های 2015-2014 انجام گرفت. در مجموع 105 زن نابارور با اختلال عملکرد جنسی به طور تصادفی به گروه­های روان درمانی جنسی (PST)، دارو درمانی بوپروپیون پیوسته رهش (BUP (ER و یک گروه کنترل اختصاص داده شدند. پرسشنامه عملکرد جنسی زنانه (FSFI) و مصاحبه بالینی برای ارزیابی اختلال عملکرد جنسی مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج: میانگین نمرات قبل به بعد از درمان از شاخص عملکرد جنسی زنانه ((FSFI و خرده مقیاس­های آن در گروه­های PST و BUP ER (به جز خرده مقیاس درد جنسی) به طور معنی­داری افزایش یافت(05/0p< ). بهبودی در عملکرد جنسی و خرده مقیاس­های آن در گروه کنترل در ابتدای و پایان مطالعه وجود نداشت. پس از تعدیل برای مقادیر پایه، نتایج برای میانگین FSFI و خرده مقیاس­های آن در بین گروه­ها معنادار بود(05/0 p <). در مقایسه با گروه کنترل، در میانگین نمرات FSFI و خرده مقیاس­های آن در گروه­های PST و  BUP ER(به استثنای خرده مقیاس درد جنسی) افزایش معنی­داری مشاهده شد         (05/0p< ). مقایسه گروه­های درمانی نشان داد که PST بهتر از BUP ER در بهبود عملکرد جنسی و خرده مقیاس­های آن به غیر از خرده مقیاس ارگاسم بوده است (05/0p< ).
نتیجه ­گیری: روان درمانی جنسی نه تنها می­تواند به عنوان یک جایگزین قابل اعتماد نسبت به دارو درمانی باشد، بلکه آن همچنین نتایج بهتری در زمینه بهبود عملکرد جنسی در زنان نابارور ایجاد می­نماید.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.