دوره 18، شماره 10 - ( 8-1399 )                   جلد 18 شماره 10 صفحات 864-855 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Omidi Z, Piravar Z, Ramezani M. The effect of acrylamide on mitochondrial membrane potential and glutathione extraction in human spermatozoa: A laboratory study. IJRM 2020; 18 (10) :855-864
URL: http://ijrm.ir/article-1-1537-fa.html
اثر اکریل آمید بر پتانسیل غشای میتوکندری اسپرم انسانی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (10) :855-864

URL: http://ijrm.ir/article-1-1537-fa.html


چکیده:   (1861 مشاهده)
مقدمه: اکریلید ترکیبی است که در صنعت برای تولید پلی­آکریل آمید استفاده می­شود و اثرات خود را از طریق ایجاد استرس اکسیداتیو اعمال می­کند و با تولید گونه­های واکنش­پذیر اکسیژن (ROS) منجر به پراکسید لیپیدی می­شود. پراکسیداسیون لیپید در غشای سلولی یکی از مهمترین اکسیداسیون های درون اسپرم است که می­تواند سیالیت و نفوذ پذیری غشاء سلولی را مختل کند.
هدف: هدف این مطالعه، بررسی غلظت­های مختلف اکریل آمید بر پارامترهای اسپرم انسانی بر اساس استاندارد WHO و همچنین تأثیر این غلظت­ها بر پتانسیل غشاء میتوکندری و میزان استخراج گلوتاتیون می­باشد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه اثر غلظت­های مختلف آکریلامید بر پارامترهای اسپرم انسانی براساس استاندارد WHO و تاثیر آن بر پتانسیل غشای میتوکندری توسط فلوسایتومتری و سطح گلوتاتیون اسپرم با استفاده از آزمون الیزا مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج به دست آمده به عنوان میانگین شدت فلورسانس JC گزارش شد و مشاهده شد. این شاخص با افزایش غلظت آکریل امید در پتانسیل غشای میتوکندری (Δ ᴪm) کاهش یافته است. نتایج آزمایش الیزا برای بررسی سطح گلوتاتیون داخل سلولی نشان داد با افزایش غلظت آکریل آمید در معرض اسپرم، کاهش قابل توجهی در میزان گلوتاتیون داخل سلولی مشاهده شده است.
نتیجه­ گیری: آکریلامید، یکپارچگی غشای اسپرم را تحت القای آپوپتوتیک و اکسیداتیو با اثرات منفی بر عملکرد میتوکندری و سطح آنزیم آنتی­اکسیدانی در اسپرم مانند گلوتاتیون از بین می­برد و در نتیجه منجر به ناباروری اسپرم می­شود.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb