دوره 19، شماره 9 - ( 7-1400 )                   جلد 19 شماره 9 صفحات 780-773 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1299 مشاهده)
مقدمه: واسطه­های متعددی در لانه­گزینی جنین نقش دارند. یکی از این واسطه­ها گنادوتروپین کوریونی انسان (HCG) است.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تزریق داخل رحمی HCG در روز تخمک­کشی بر نتایج تکنیک­های کمک باروری بود.
مواد و روش ­ها: 126 بیمار داوطلب، در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شرکت کردند. تمام بیماران نابارور پلن درمانی معمول را دریافت کردند. در گروه مورد بعد از تخمک­کشی، 1000 واحد HCG به داخل حفره رحم تزریق شد. در گروه کنترل، پروتکل­های درمانی کاملاً مانند گروه مورد بودند اما در روز    تخمک­کشی هیچ گونه دارویی به داخل حفره رحم تزریق نشد. میزان لانه­گزینی، میزان حاملگی شیمیایی و بالینی و میزان سقط جنین در دو گروه مقایسه شد.
نتایج: میزان حاملگی شیمیایی در 15 نفر (3/27%) از گروه HCG و 14 نفر (5/25%) از گروه کنترل مثبت بود. حاملگی بالینی در 13 نفر (6/23%) از هر گروه مثبت بود. حاملگی شیمیایی و بالینی در دو گروه از نظر آماری معنی­دار نبود. میزان سقط جنین در گروه کنترل بالاتر از گروه HCG بود اما این بالاتر بودن از نظر آماری معنا دار نبود (9/42 در مقابل 7/26).
نتیجه ­گیری: در مطالعه حاضر، برای اولین بار، ما تزریق داخل رحمی 1000 واحد HCG پس از تخمک­کشی را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این روش باعث بهبود میزان لانه­گزینی، میزان حاملگی شیمیایی و بالینی در سیکل­های درمانی کمک باروری نمی­شود. در این زمینه، مطالعات بیشتری لازم است تا نقش تزریق داخل رحمی HCG در روز تخمک­کشی را در نتایج کمک باروری نشان دهد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.