دوره 18، شماره 2 - ( 12-1398 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 104-93 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fajri M, Ahmadi A, Sadrkhanlou R. Protective effects of Equisetum arvense methanolic extract on sperm characteristics and in vitro fertilization potential in experimental diabetic mice: An experimental study. IJRM 2020; 18 (2) :93-104
URL: http://ijrm.ir/article-1-1120-fa.html
اثرات محافظتی عصاره متانولی گیاه دم اسب (Equisetum arvense) بر کیفیت اسپرم، یکپارچگی DNA و میزان لقاح آزمایشگاهی در موش های سوری نر دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین: مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 18 (2) :93-104

URL: http://ijrm.ir/article-1-1120-fa.html


چکیده:   (3021 مشاهده)
مقدمه: دیابت ملیتوس یک اختلال متابولیکی است که به علت نقص در ترشح انسولین یا ناتوانی بافت­ها در پاسخ به انسولین ایجاد می­شود. این بیماری می­تواند منجر به آسیب بافت بیضه و کاهش کیفیت مایع منی ­شود. بنابراین می­تواند منجر به ناباروری در مردان شود. درمان­های گیاهی مختلف برای کنترل دیابت و عوارض آن استفاده می­شود.
هدف: هدف این مطالعه ارزیابی اثرات دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین بر پارامترهای اسپرم و قابلیت لقاح آزمایشگاهی، و بررسی اثرات محافظتی عصاره متانولی Equisetum arvense در موش­های سوری دیابتی بود.
مواد و روش ­ها: 24 قطعه موش سوری نر بالغ در چهار گروه کنترل-شم، دیابتی، دیابتی درمان شده با عصاره دم اسب با دوزmg/kg  250 و دیابتی درمان شده با عصاره دم اسب با دوزmg/kg  500 تقسیم شدند. پس از طی 45 روز، به منظور ارزیابی پارامترهای اسپرم (شامل قابلیت زنده ماندن، تعداد، تحرک، مورفولوژی و یکپارچگی DNA/کروماتین اسپرم) و قابلیت لقاح آزمایشگاهی، نمونه­های اسپرم از دم اپی­دیدیم جمع­آوری شدند.
نتایج: تحرک و قابلیت زنده ماندن اسپرم­ها در گروه­های درمان شده با عصاره در مقایسه با گروه دیابتی درمان نشده به طور قابل ملاحظه­ای افزایش یافته بود (001/0 p). کاهش تعداد اسپرم­ها در گروه دیابتی در مقایسه با گروه­های درمانی، از نظر آماری، معنی­دار نبود. از طرفی، درصد اسپرم­هایی با DNA آسیب­دیده، درصد اسپرم­هایی با هسته نابالغ و درصد اسپرم­های نابالغ با مورفولوژی غیر­طبیعی در گروه­های درمانی نسبت به گروه دیابتی در سطح معنی­داری کاهش یافته بود (001/0 p). میزان لقاح آزمایشگاهی و درصد اووسیت­های بارور شده که تا مرحله بلاستوسیست پیشرفت کرده بودند، در حیوانات درمان شده نسبت به گروه دیابتی در سطح معنی­داری افزایش یافته بود (001/0 p).
نتیجه­ گیری: عصاره متانولی گیاه دم­اسب اثرات مضر ناشی از دیابت بر کیفیت اسپرم و میزان لقاح آزمایشگاهی را مهار می­کند که ممکن است به فعالیت­های آنتی­اکسیدانتی و هایپوگلایسمی در این گیاه مربوط باشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb