Ghasemzadeh A, Dopour Faliz M, Farzadi L, Navali N, Bahramzadeh B, Fadavi A, et al . Effect of oral Utrogestan in comparison with Cetrotide on preventing luteinizing hormone surge in IVF cycles: A randomized controlled trial. IJRM 2020; 18 (1) :41-46
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1231-fa.html
اثر یوتروژستان خوراکی در مقایسه با ستروتاید جهت پیشگیری از افزایش ناگهانی پیش از موعد LH درسیکل IVF. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 18 (1) :41-46
URL: http://ijrm.ir/article-1-1231-fa.html
چکیده: (3096 مشاهده)
مقدمه: پروژسترون خوراکی به عنوان جایگزینی برای آگونیست و آنتاگونیستهای GnRH برای جلوگیری از افزایش ناگهانی پیش از موعد LH در سیکلهای ART پیشنهاد شده است. با این حال، اطلاعات موجود در رابطه با استفاده آن کم میباشد.
هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر یوتروژستان خوراکی در مقایسه با ستروتاید (آنتاگونیست GnRH) جهت پیشگیری از افزایش ناگهانی پیش از موعد LH در سیکل ART میباشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 100 زن نابارور که تحت ART قرار میگرفتند و FSH نوترکیب (GonalF, Merck serono) با دوز 225-150 IU روزانه میگرفتند، به طور تصادفی جهت دریافت یوتروژستان 100 میلیگرم دو بار در روز (گروه مورد) یا پروتکل آنتاگونیست GnRH (گروه کنترل) از روز سوم چرخه تا روز هدف تقسیم شدند. Triggering با 10000 واحد hCG انجام شد زمانی که حداقل 3 فولیکول به قطر متوسط بالای 17 میلیمتر رسیده بودند. جنینهای قابل حیات در هر دو گروه برای انتقال بعدی کرایوپرزرو شدند. تعداد فولیکولهای بالغ، تعداد جنینهای منتقل شده و میزان بارداری بین دو گروه مقایسه شدند.
نتایج: گروه مورد بطور بارزی سطح پروژسترون بالاتری در زمان trigger، فولیکولهای بالای 14 میلیمتر بیشتری با فولیکولهای بالغ بزرگتر، اووسیتهای برداشت شده با میزان بالاتر جنین منتقل شده داشتند. افزایش اندکی در میزان بارداری در گروه مورد مشاهده شد که تفاوت بارزی بین دو گروه وجود نداشت. نکته مهم این مطالعه عدم مشاهده افزایش ناگهانی پیش از موعد LH در هیچ یک از گروهها بر اساس اندازهگیری LH در روز trigger بود.
نتیجه گیری: یوتروژستان یک درمان جایگزین میباشد که میتواند میزان افزایش ناگهانی پیش از موعد LH را کاهش و پیامد باروری را افزایش دهد.