Tahajjodi S S, Farashahi Yazd E, Agha-Rahimi A, Aflatoonian R, Khalili M A, Mohammadi M et al . Biological and physiological characteristics of human cumulus cells in adherent culture condition. IJRM 2020; 18 (1) :1-10
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1385-fa.html
بررسی ویژگی های بیولوژیکی و فیزیولوژیکی سلول های کومولوس انسانی در شرایط آزمایشگاهی: یک مطالعه آزمایشگاهی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 18 (1) :1-10
URL: http://ijrm.ir/article-1-1385-fa.html
چکیده: (4265 مشاهده)
مقدمه: سلولهای کومولوس به عنوان سلولهای پرستار تخمک، یک کنام مناسب را شامل عوامل رشد و تداخل سلولی مورد نیاز برای بلوغ تخمک را ایجاد میکنند. بنابراین، این سلولها ممکن است به عنوان کنامی طبیعی در مطالعات آزمایشگاهی تکوین سلولهای زایا فراهم کنند. سلولهای کومولوس میتواند به ما برای درک بهتر علل نازایی در زنان کمک کند که در نهایت میتواند به درمان ناباروری در موارد واکنش ضعیف به دارو درمان کند.
هدف:هدف از این مطالعه، جداسازی، کشت و بررسی ویژگیهای بیولوژیکی سلولهای کومولوس انسان بود.
مواد و روش ها: در مطالعه حاضر، سلولهای کومولوس جداسازی و کشت داده شدند و توسط RT-PCR با ژنهای اختصاصی نظیر FOXL2، CYP19A1، FSHR، AMHR و LHR شناسایی شدند. حضور vimentin، پروتئین ساختاری، با رنگآمیزی ایمونوفلورسانس مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، سطح AMH و ترشح پروژسترون توسط سلولهای کومولوس توسط ELISA بعد از 2، 4، 12، 24 و 48 ساعت در کشت اندازهگیری شد.
نتایج: سلولهای کومولوس انسانی در یک کشت چسبنده ژنها و مارکرهای اختصاصی را بیان میکنند، بعلاوه، AMH و پروژسترون را در محیط ترشح میکنند.
نتیجه گیری: سلولهای کومولوس در شرایط کشت چسبنده، AMH و پروژسترون ترشح میکنند که ممکن است در بلوغ تخمک در شرایط آزمایشگاهی (IVM) و تکوین آزمایشگاهی سلولهای زایا (IVG) کاربرد داشته باشند.