دوره 18، شماره 1 - ( 10-1398 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3862 مشاهده)
مقدمه: سلول­های کومولوس به عنوان سلول­های پرستار تخمک، یک کنام مناسب را شامل عوامل رشد و تداخل سلولی مورد نیاز برای بلوغ تخمک را ایجاد می­کنند. بنابراین، این سلول­ها ممکن است به عنوان کنامی طبیعی در مطالعات آزمایشگاهی تکوین سلول­های زایا فراهم کنند. سلول‌های کومولوس می­تواند به ما برای درک بهتر علل نازایی در زنان کمک کند که در نهایت می­تواند به درمان ناباروری در موارد واکنش ضعیف به دارو درمان کند.
هدف:هدف از این مطالعه، جداسازی، کشت و بررسی ویژگی­های بیولوژیکی سلول­های کومولوس انسان بود.
مواد و روش ­ها: در مطالعه حاضر، سلول­های کومولوس جداسازی و کشت داده شدند و توسط RT-PCR با ژن­های اختصاصی نظیر FOXL2، CYP19A1، FSHR، AMHR و LHR شناسایی شدند. حضور vimentin، پروتئین ساختاری، با رنگ­آمیزی ایمونوفلورسانس مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، سطح AMH و ترشح پروژسترون توسط سلول­های کومولوس توسط ELISA بعد از 2، 4، 12، 24 و 48 ساعت در کشت اندازه­گیری شد.
نتایج: سلول­های کومولوس انسانی در یک کشت چسبنده ژن­ها و مارکرهای اختصاصی را بیان می­‌کنند، بعلاوه، AMH و پروژسترون را در محیط ترشح می‌کنند.
نتیجه­ گیری: سلول­های کومولوس در شرایط کشت چسبنده، AMH و پروژسترون ترشح می­کنند که ممکن است در بلوغ تخمک در شرایط آزمایشگاهی (IVM) و تکوین آزمایشگاهی سلول­های زایا (IVG) کاربرد داشته باشند.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.