nezamnia M, iravani M, Sayyah bargard M, Latifi M. Effectiveness of cognitive-behavioral therapy on sexual function and sexual self-efficacy in pregnant women: An RCT. IJRM 2020; 18 (8) :625-636
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1425-fa.html
اثربخشی درمان شناختی-رفتاری بر عملکرد و خودکارآمدی جنسی زنان باردار: یک مطالعه تصادفی کنترل شده. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (8) :625-636
URL: http://ijrm.ir/article-1-1425-fa.html
چکیده: (2979 مشاهده)
مقدمه: درمان شناختی-رفتاری یکی از راههای بهبود عملکرد جنسی نامطلوب است.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی تأثیر درمان شناختی-رفتاری بر عملکرد جنسی و خودکارآمدی جنسی زنان باردار بود.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 36 زن باردار (14 تا 16 هفته حاملگی) مراجعهکننده به مرکز بهداشتی اهواز در سال 1396 انجام شد. جامعه آماری مورد مطالعه از طریق نمونهگیری آسان انتخاب شدند. زنان باردار با نمره عملکرد جنسی کمتر از ۲۸ و نمره خودکارآمدی جنسی کمتر از ۲۰ وارد مطالعه شده و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله براساس درمان رفتاریشناختی برای 8 هفته متوالی مشاوره گرفتند و گروه کنترل مراقبتهای روتین را دریافت نمودند. 2 و 4 هفته پس از پایان جلسات مشاوره، هر دو گروه پرسشنامهها را به طور مجدد تکمیل نمودند. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: میانگین نمره عملکرد جنسی و نمره خودکارآمدی زنان باردار در گروه مورد و شاهد قبل از مداخله اختلاف معنیداری نداشت (56/0 =p). میانگین نمره عملکرد جنسی و نمره خودکارآمدی جنسی زنان باردار در گروه مورد و شاهد 2 و 4 هفته پس از مداخله از لحاظ آماری معنیدار بود (0001/0 =p).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مشاوره مبتنی بر درمان شناختی-رفتاری در مقایسه با مراقبتهای معمول دوران بارداری، عملکرد جنسی و خود کارآمدی جنسی زنان باردار را بهبود میبخشد.