مقدمه: گرگرفتگی یائسگی یا علائم وازوموتور عارضه شایعی است که میتواند در زنان یائسه ناتوان کننده باشد. در مورد عوامل خطرساز گرگرفتگی اختلاف نظر وجود دارد، که برخی از آنها ممکن است در کشورها یا فرهنگهای مختلف متفاوت باشد.
هدف: روشن ساختن این موضوع با ارزیابی شیوع گرگرفتگی، تأثیر آن بر کیفیت زندگی و ارتباط آنها با عوامل خاصی مانند ورزش بدنی، کافئین، مصرف غذاهای تند، مصرف رژیم غذایی، سیگار کشیدن، الکل و غیره.
مواد و روشها: یک مطالعه مقطعی بزرگ بر روی 627 زن لبنانی 45 تا 67 ساله با استفاده از پرسشنامهای کاملاً توسعه یافته و جامع، به منظور ارزیابی بهتر شیوع گرگرفتگی، با تمرکز بر ویژگیهای آن، ارتباط آن با انواع عوامل مختلف، شدت آن و تأثیرش بر کیفیت زندگی زنان انجام شد.
نتایج: 5/62% از شرکتکنندگان گرگرفتگی را تجربه کرده بودند. تفاوت آماری معنیداری بین زنانی که دچار گرگرفتگی میشوند و همتایان آنها از نظر سیگار کشیدن، شاخص توده بدن، مصرف غذاهای تند، سطح تحصیلات، سن، وضعیت قاعدگی و تعداد زایمان وجود داشت. ارتباطی با فعالیت بدنی یا سایر عوامل غذایی یافت نشد.
نتیجهگیری: پزشکان به عنوان جایگزینی برای هورمون درمانی، باید تغییر شیوه زندگی را برای کمک به مدیریت گرگرفتگی در نظر بگیرند، زیرا که گرگرفتگی عوارض جسمی و اجتماعی فوقالعادهای را بر زنانی که این عارضه را تجربه میکنند تحمیل میکند.