دوره 18، شماره 6 - ( 3-1399 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 424-415 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zal F, Ahmadi P, Davari M, Khademi F, Akbarzadeh Jahromi M, Anvar Z et al . Glutathione-dependent enzymes in the follicular fluid of the first-retrieved oocyte and their impact on oocyte and embryos in polycystic ovary syndrome: A cross-sectional study. IJRM 2020; 18 (6) :415-424
URL: http://ijrm.ir/article-1-1464-fa.html
آنزیم های گلوتاتیونی در مایع فولیکولی نخستین فولیکول استخراج شده و تاثیر آن بر کیفیت تخمک و جنین تولید شده در آزمایشگاه در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (6) :415-424

URL: http://ijrm.ir/article-1-1464-fa.html


چکیده:   (2077 مشاهده)
مقدمه: استرس اکسیداتیو شرایطی است که در آن عدم تعادل بین مولکول­های پروکسیدانت و آنتی­اکسیدانت­ها وجود دارد. ثابت شده که این شرایط در سندرم تخمدان پلی­کیستیک (PCOS) نقش دارد.
هدف: هدف ما در این مطالعه مقایسه فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و گلوتاتیون ردوکتاز (GR) و سطوح گلوتاتیون (GSH) در سرم و مایع فولیکولی مربوط به نخستین فولیکول استخراج شده و تاثیر آن بر کیفیت همان تخمک و جنین حاصل از آن، در خانم­های مبتلا به PCOS کاندید لقاح مصنوعی بوده است.
مواد و روش­ ها: این مطالعه بصورت مقطعی روی ۸۰ جفت نمونه خون و مایع فولیکولی مربوط به نخستین فولیکول از خانم­های مبتلا به PCOS در مرکز ناباروری بیمارستان مادر و کودک غدیر انجام شد. اولین تخمک و جنین حاصل از آن در آزمایشگاه بر اساس کیفیت طبقه­بندی شدند. ارتباط بین میانگین میزان فعالیت GPX و GR و سطوح GSH در سرم و مایع فولیکولی و کیفیت سلول­ها به وسیله روش Paired-t-Test مقایسه شدند.
نتایج: ۵۳ (25/66%) فولیکول استخراج شده حاوی تخمک با کیفیت MII، ۱۷ (25/21%) عدد حاوی تخمک MI و ۱۰ (5/12%) فولیکل حاوی جرمینال وزیکل بودند. بدنبال انجام لقاح مصنوعی ۴۲ (۵/52%) جنین درجه I و ۱۱ (75/13%) جنین درجه II تولید شد. میانگین سطوح تمام آنتی­اکسیدان­های اندازه­گیری شده در مایع فولیکولی بطور معنی­داری بیشتر از سرم بود. همچنین میانگین سطوح تمام آنتی­اکسیدان­های اندازه­گیری شده در مایع فولیکولی مربوط به   فولیکول­های حاوی تخمک با کیفیت MIΙ بطور معنی­داری بیشتر از فولیکول­های حاوی تخمک­هایی با کیفیت ضعیفتر بود. میانگین میزان فعالیت GPX و سطوح GSH در سرم و مایع فولیکولی مربوط به جنین­های درجه I بطور معنی­داری بیشتر از جنین­های ضعیفتر بود. ارتباط مستقیمی بین مایع فولیکولی و سرم از این نظر وجود داشت.
نتیجه­ گیری: فعالیت سیستم آنتی اکسیدان­های وابسته به گلوتاتیون در مایع فولیکولی مربوط به تخمک­ها و جنین­های با کیفیت بالاتر، بیشتر است.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb