دوره 17، شماره 5 - ( 2-1398 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 348-337 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagherpour H, Malekshah A K, Talebpour Amiri F, Azadbakht M. Protective effect of green tea extract on the deltamethrin-induced toxicity in mice testis: An experimental study. IJRM 2019; 17 (5) :337-348
URL: http://ijrm.ir/article-1-1517-fa.html
اثر محافظتی عصاره چای سبز بر سمیت ناشی از القای دلتامترین بر بیضه ی موش: یک مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (5) :337-348

URL: http://ijrm.ir/article-1-1517-fa.html


چکیده:   (2853 مشاهده)
مقدمه: دلتامترین (DM) یکی از عوامل محیطی است که می­تواند اثرات مخربی بر باروری مردان داشته باشد. چای سبز به عنوان یک گیاه دارویی دارای خاصیت آنتی­اکسیدانی می­باشد.
هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات نامطلوب دلتامترین بر بیضه و همچنین نقش حفاظتی عصاره چای سبز در بهبود اثرات مضر دلتامترین بر بیضه انجام شده است.
موارد و روش­ها: در این مطالعه تجربی، 35 موش نر بالغ (30-25 گرم) به پنج گروه تقسیم شدند (هر گروه 7 موش). گروه کنترل محلول نرمال سالین دریافت کردند. گروه شم به میزان 2/0 میلی­لیتر روغن ذرت دریافت کردند. گروه چای سبز، عصاره چای سبز، تنها عصاره چای سبز به میزانmg/kg  150 دریافت کردند. گروه دلتامترین، دلتامترین با دوز mg/kg 6/0 دریافت کردند. گروه چای سبز + دلتامترین، که دلتامترین و عصاره چای سبز را با هم دریافت نمودند. اثرات چای سبز با اندازه­گیری مارکرهای استرس اکسیداتیو، پارامترهای اسپرم، و ارزیابی هیستولوژیکی و ایمنوهیستوشیمی بررسی شد.
نتایج: نتایج نشان دادند در گروهی از موش­ها که دلتامترین دریافت کرده بودند تعداد و تحرک اسپرم، سطح تستوسترون سرم و غلظت مالون دی آلدهید به طور معنا­داری (001/0 p<) کاهش یافته بود. علاوه بر این افزایش میزان ناهنجاری­های شکلی اسپرم (001/0 p<) و همچنین افزایش بیان کاسپاز 3 و آپوپتوز در موش­های گروه دلتامترین در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. ازلحاظ هیستولوژیکی دلتامترین با اثر تخریبی بر بافت بیضه موجب کاهش سلول­های دودمان اسپرماتوگونی و اختلال در اسپرماتوژنز، تخریب اپی تلیوم و ریزش آن به داخل لومن شد. ضخامت اپی تلیال و قطر لوله­ی سمینی فر نیز در گروه دلتامترین کاهش یافت. درمان با عصاره چای سبز در موش­هایی که دلتامترین دریافت کردند بطور معنی­داری این تغییرات را بهبود بخشید.
نتیجه ­گیری: با این یافته­ها نتیجه­گیری شد که GT با داشتن فعالیت آنتی­اکسیدانی و آنتی­آپوپتوزی می­تواند از آسیب­های بیضه­ای ناشی از DM محافظت کند.
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb