Makkizadeh F, Bigdeloo E. Intellectual structure of knowledge in
Andrology field (2008 to 2017): A Co-word
analysis. IJRM 2019; 17 (5) :349-360
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1518-fa.html
ساختار فکری دانش در پژوهشهای حوزه آندرولوژی (2008-2017): تحلیل هم واژگانی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (5) :349-360
URL: http://ijrm.ir/article-1-1518-fa.html
چکیده: (2635 مشاهده)
مقدمه: تحلیل همواژگانی این قابلیت را دارد که ساختار فکری دانش در یک حوزه پژوهشی شناسایی کند و جنبههای پژوهشی زیرمجموعه آن را آشکار نماید. هدف: با استفاده از تحلیل همواژگانی، این مطالعه ساختار فکری دانش در حوزه آندرولوژی را در بازه زمانی 2008 تا 2017 مورد بررسی قرار داده است.
موارد و روشها: روش پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی با رویکردهای تحلیل شبکه و مصورسازی علم، دادههای مرتبط با آندرولوژی از پایگاه web of science در بازه زمانی 2008-2017 مورد جستجو قرار گرفت. تحلیل دادهها، ترسیم نقشه، ترسیم نمودار راهبردی و خوشهبندی دادهها با استفاه از نرم افزارهای SPSS، Ucinet و RavarPreMap انجام شد.
نتایج: یافتهها نشان داد که از نظر فراوانی، کلیدواژه: "Spermatozo" و از نظر هم رخدادی دو کلید واژه: "Azoospermia و Oligospermia" بیشترین فراوانی را در پژوهشهای حوزه آندرولوژی داشتهاند. یافتههای مربوط به خوشهبندی سلسله مراتبی منجر به شکلگیری 13 خوشه گردید که خوشههای "Reproductive Techniques" و"Spermatogenesis" از نظر راهبردی در وضعیت بهتری قرار دارند.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تحلیل همواژگانی به خوبی میتواند ساختار علمی یک حوزه را نشان دهد. نتایج تحلیل نمودار راهبردی نشان داد که خوشههای "Reproductive Techniques" و"Spermatogenesis" خوشههای مرکزی هستند و نقش موثری دارند. خوشههای " Post-Testicular causes" و "Neoplasm" در حاشیه قرار گرفتهاند. با توجه به فراوانی کلید واژهها و خوشههای تشکیل شده به نظر میرسد که رویکرد اکثریت پژوهش، تکنیکهای باروری است و با توجه به اهمیت جنبههای روانشناسی و آموزش بهداشت در این حوزه، این موضوعات کمتر به آن توجه شده است.