دوره 20، شماره 3 - ( 12-1400 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 202-195 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arasteh H, Araste F, Sheikhha M H, Kalantar S M, Farashahi Yazd E, Ashrafzadeh H R et al . Evaluation of CAG repeat length in the androgen receptor gene and polycystic ovary syndrome risk in Iranian women: A case-control study. IJRM 2022; 20 (3) :195-202
URL: http://ijrm.ir/article-1-1589-fa.html
بررسی تعداد تکرارهای CAG در ژن گیرنده آندروژن و خطر بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک در زنان ایرانی: یک مطالعه مورد شاهدی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 20 (3) :195-202

URL: http://ijrm.ir/article-1-1589-fa.html


چکیده:   (1036 مشاهده)
مقدمه: سندرم تخمدان پلی­کیستیک (PCOS) یک اختلال هتروژن و ناهمگون با شیوع بالاست که در حدود 20-15% از زنان در سن باروری به این بیماری مبتلا هستند. شناسایی و تشخیص این بیماری بر اساس معیارهای روتردام انجام میشود. در واقع، هایپرآندروژنیسم، فاکتور اصلی و کلیدی در اتیوپاتوژنی این سندرم است. تاکنون بیش از 70 ژن کاندید مرتبط با این سندرم شناخته شده‌اند که، ژن گیرنده آندروژن، یکی از این ژن­هاست. گیرنده آندروژن (AR)، یک گیرنده استروئیدی از خانواده فاکتورهای رونویسی هسته­ای فعال شونده بواسطه لیگاند است که ژن آن بر روی کروموزوم Xq11-12 قرار دارد. در انتهای آمین (N-terminal) پلی­پپتید حاصل از اگزون شماره 1 این ژن یک تکرار پلی­مورفیک سه نوکلئوتیدی CAG کدکننده گلوتامین وجود دارد. بعضی مطالعات حاکی از آن است که تکرار کوتاهتر این تکرارها موجب افزایش حساسیت گیرنده آندروژن می‌شود
هدف: در این مطالعه به بررسی ارتباط بین پلی­مورفیسم تکرارهای CAG ژن گیرنده آندروژن و خطر بروز PCOS در جمعیت زنان ایرانی در یک مطالعه مورد-شاهدی پرداخته شده است.
مواد و روش­ها: 160 زن ایرانی 17 تا 40 ساله در این مطالعه مورد-شاهدی شرکت کردند: بر اساس معیارهای روتردام ، 80 زن به عنوان بیمار PCOS و 80 زن به عنوان شاهد سالم در نظر گرفته شدند. سایر فاکتورهای فنوتیپ مشابه مانند هیپرآندروژنیسم به عنوان PCOS در نظر گرفته نشدند. به کمک تست PCR فراوانی تکرارهای سه نوکلئوتیدی CAG در بیماران PCOS بررسی و با فراوانی این تکرارها در گروه کنترل غیر PCOS مقایسه شد، نتایج این تست برروی ژل آگاروز و ژل پلی­اکریل آمید مشاهده و سپس تعیین توالی گردید.
نتایج: نتایج ما نشان داد که ارتباط معنی ­داری بین تعداد تکرارهای CAG در ژن AR و خطر بروز PCOS در زنان مورد مطالعه وجود ندارد.
نتیجه ­گیری: برخلاف بعضی گزارش­های پیشین، نتایج ما حاکی از آن است که طول توالی و پراکندگی الل CAG در بین بیماران مبتلا به PCOS و افراد سالم تفاوتی وجود نداشته و تعداد تکرارهای CAG نمیتواند نشانه PCOS باشد.


 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb