دوره 19، شماره 2 - ( 11-1399 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 146-137 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yusuf I, Abiodun Emokpae M. Association between a marker of sperm DNA damage and sperm indices in infertile males in Benin City, Nigeria: A cross-sectional study. IJRM 2021; 19 (2) :137-146
URL: http://ijrm.ir/article-1-1617-fa.html
ارتباط بین یک نشانگر آسیب DNA اسپرم و شاخص های اسپرم در مردان نابارور در شهر بنین، نیجریه: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 19 (2) :137-146

URL: http://ijrm.ir/article-1-1617-fa.html


چکیده:   (1579 مشاهده)
مقدمه: مطالعات نشان داده است که آسیب DNA اکسیداتیو با ناباروری مردان ارتباط دارد.
هدف: در این مطالعه سطح 8-هیدروکسی-2'-دئوکسی گوانوزین (8-OHdG) و برخی از مارکرهای استرس اکسیداتیو در مایع منی مردان نابارور و مردان با باروری اثبات شده در بنین سیتی، نیجریه بررسی شد.
مواد و روش ­ها: نمونه­های منی تولید شده توسط خودارضایی تنها یا با کمک با استفاده از روش میکروسکوپی طبق دستورالعمل­های سازمان بهداشت جهانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پس از آن، نمونه­ها سانتریفیوژ شدند و پلاسمای مایع منی جدا و در دمای 20- درجه سانتیگراد قبل از سنجش برای نشانگرهای زیستی8-OHdG  و استرس اکسیداتیو ذخیره شد. بر اساس غلظت/شمارش اسپرم، نمونه­های کلی در دسته­های زیر گروه­بندی شدند: نورموسپرمیا (20 نفر)، اولیگوزواسپرمیا (30 نفر) و آزواسپرمی (20 نفر). گروه کنترل شامل 30 مرد متناظر از نظر سن با باروری اثبات شده بود. غلظت 8-OHdG مایعات منی، وضعیت آنتی­اکسیدانی کل، سوپراکسید دیسموتاز و مالون دی آلدئید (MDA) به ترتیب از طریق روش­های الایزا و اسپکتروفتومتری مورد سنجش قرار گرفتند.
نتایج: سطح پلاسمایی منی 8-OHdG و MDA در افراد نابارور به طور معنی­داری بالاتر از گروه شاهد بود (01/0 = p). میانگین غلظت 8-OHdG و MDA در افراد نابارور در آزواسپرمی بالاتر از الیگوسپرمیا و همچنین بالاتر از نورموسپرمیا بود و بنابراین، این مقدار در نرموسپرمیا کمترین بود. برعکس، میانگین سطح آنتی­اکسیدان کل و سوپراکسید دیسموتاز در افراد نابارور از مردان بارور کمتر بود به طوریکه بیشترین سطح در نورمواسپرمیا و بعد در الیگوسپرمی و کمترین سطح در آزواسپرمی (01/0 = p) بود. علاوه بر این، 8-OHdG منی با تعداد اسپرم (01/0 = p، 359/0- = r), درصد تحرک (04/0 = p، 388/0- = r)، و درصد مورفولوژی همبستگی منفی داشت (02/0 = p، 327/0- = r).
نتیجه­ گیری: ارزیابی آسیب DNA اسپرم علاوه بر تجزیه و تحلیل معمول مایعات منی، ممکن است نقش مهمی در تشخیص و مدیریت خاص ناباروری مردان داشته باشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb