دوره 18، شماره 8 - ( 5-1399 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 624-611 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ogunlade B, Adelakun S, Iteire K. Sulforaphane response on aluminum- induced oxidative stress, alterations in sperm characterization and testicular histomorphometry in Wistar rats. IJRM 2020; 18 (8) :611-624
URL: http://ijrm.ir/article-1-1633-fa.html
تأثیر سولفورفان بر روی استرس اکسیداتیو به وجود آمده توسط آلومینیوم، تغیرات مشخصات اسپرم و هیستومورفومتری بیضه در موش های نژاد ویستار. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (8) :611-624

URL: http://ijrm.ir/article-1-1633-fa.html


چکیده:   (1933 مشاهده)
مقدمه: قرار گرفتن اشخاص مذکر در معرض مواد سمی محیط می­تواند به عنوان عاملی جهت کاهش تعداد اسپرم و ناباروری تلقی شود.
هدف: در این مطالعه اثرات اصلاحی سولفورفان در جهت بهبود اثرات سمی آلومینیوم تری­کلرید بر روی بیضه موش­های نر بالغ نژاد ویستار بررسی شد.
مواد و روش ­ها: در کل تعداد 32 موش نر بالغ نژاد ویستار با وزن 180 تا 200 گرم و سن 8 تا 10 هفته به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. به گروه آ) آب مقطر به عنوان پلاسبو داده شد. گروه ب) فقط آلومینیوم تری­کلرید به میزان 100 میلی­گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی دریافت کردند. گروه ث) آلومینیوم تری­کلرید و سولفورفان هر کدام به میزان 100 میلی­گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی دریافت کردند. به گروه د) فقط سولفورفان به میزان 100 میلی­گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی تجویز شد. بعد از 28 روز آزمایش، حیوانات کشته شده و نمونه خون از آنها برای بررسی گرفته شد و همچنین بیضه­ها تحت بررسی­های بیومدیکال، بافت­شناسی، پروفیل هورمونی و مشخصات اسپرم قرار گرفتند.
نتایج: پارامترهای اسپرم تفاوت معنی­داری را در گروهی که فقط آلومینیوم تری­کلرید دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل و گروهی که فقط سولفورفان گرفته بودند نشان داد. بهر حال دریافت آلومینیوم تری­کلرید به همراه سولفورفان باعث بهبود حرکت، زنده­مانی و تعداد اسپرم­ها در مقایسه با گروهی که فقط سولفورفان گرفته بودند شد. به علاوه یک کاهش معنی­دار در پروفیل هورمونی و وضعیت آنتی­اکسیدانی در گروه فقط آلومینیوم تری­کلرید در مقایسه با گروه کنترل و گروه فقط سولفورفان مشاهده شد. مشخصات بافت­شناسی بیضه در گروه فقط آلومینیوم تری­کلرید نشان­دهنده چروکیدگی توبول­های سمنی فروس، اختلال در اسپرماتوژنز و لوله­های خالی در مقایسه با گروه کنترل و گروه فقط سولفورفان بود.
نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان­دهنده پاسخ مناسب به سولفورفان در مسمومیت بیضه به آلومینیوم تری­کلرید در ارتباط با بهبود شاخص­های پروفیل هورمونی، وضعیت اکسیداتیو، پراکسیداسیون لیپید و بررسی­های هیستومورفومتریک در حین استرس اکسیداتیو بود.
 
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb