دوره 18، شماره 11 - ( 9-1399 )                   جلد 18 شماره 11 صفحات 982-975 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (4614 مشاهده)
مقدمه: ترشح زود هنگام هورمون لوتئیزان (LH) یکی از دلایل لغو شدن سیکل­های تحریک تخمک­گذاری کنترل شده است و یافتن راهکارهای نوین جهت بالا بردن کارایی و ایمنی این روش درمانی، ضروری است.
هدف : این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر دو داروی دوفاستون و ستروتاید بر پیشگیری از ترشح زود هنگام هورمون LH و نیز بررسی مشخصات فولیکول­ها و جنین­های بدست آمده در این دو روش انجام شده است.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه گذشته­نگر مقطعی 200 بیمار وارد مطالعه شدند. از روز سوم سیکل گونادوتروپین تجویز شد در گروه مطالعه با شروع گونادوتروپین دوفاستون خوراکی و در گروه کنترل با رسیدن سایز فولیکول­ها به 14-13 میلی­متر ستروتاید تجویز و تا روز تحریک نهایی با HCG ادامه یافت. تخمک­های به دست آمده در آزمایشگاه با روش تلقیح داخل سیتوپلاسمی بارور شدند. سطح هورمون­ها در روز سوم سیکل و مشخصات فولیکول­ها، تخمک­ها و جنین­ها بین دو گروه مقایسه شد.
نتایج: یافته­ها نشان داد که دوفاستون می­تواند ترشح زود هنگام هورمون LH را مهار کند. تفاوت معنی­داری در سطح هورمون­های LH, FSH و استرادیول بین دو گروه دیده نشد (05/0 <p). همچنین نتایج نشان داد که در گروه دوفاستون در مقایسه با ستروتاید تعداد تخمک بیشتری بدست آمد (04/0 =p). اگرچه که تعداد فولیکول­های بزرگ­تر از 14 میلی­متر, تخمک بالغ و تعداد کلی جنین­ها در گروه مطالعه اندکی بالاتر بود اما در مقایسه با گروه کنترل از نظر آماری معنی­دار نبود (05/0 <p).
نتیجه­ گیری: دوفاستون می­تواند جایگزین مناسبی برای ستروتاید در سیکل­های کنترل شده تحریک تخمدان باشد. تجویز دوفاستون نه تنها از ترشح زود هنگام LH جلوگیری می­کند بلکه می­تواند تعداد تخمک به دست آمده را نیز افزایش دهد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.