دوره 17، شماره 9 - ( 6-1398 )                   جلد 17 شماره 9 صفحات 628-621 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kafi M, Ashrafi M, Azari M, Jandarroodi B, Abouhamzeh B, Rakhshi A. Niacin improves maturation and cryo-tolerance of bovine in vitro matured oocytes: An experimental study. IJRM 2019; 17 (9) :621-628
URL: http://ijrm.ir/article-1-1637-fa.html
افزایش بلوغ آزمایشگاهی و مقاومت در برابر انجماد در تخمک های گاو در اثر نیاسین: یک مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (9) :621-628

URL: http://ijrm.ir/article-1-1637-fa.html


چکیده:   (2362 مشاهده)
مقدمه: اسید نیکوتینیک (نیاسین) یک ماده اصلاح­گر چربی با طیف گسترده می­باشد که خاصیت آنتی­اکسیدانی دارد و تولید پراکسیداسیون چربی را کاهش   می­دهد.
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی بلوغ آزمایشگاهی، مقاومت به سرما، تکامل رویان و همچنین بررسی سطح مالون دی­آلدئید، سطح اکسیدان کل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل تخمک گاو پس از بلوغ در محیط حاوی غلظت­های مختلف نیاسین می­باشد.
موارد و روش­ ها: کمپلکس­های تخمک- کومولوس نابالغ گاو پس از جمع­آوری در محیط کشت TCM-199 به همراه غلظت­های صفر، 100، 200 و 400 میکرومولار نیاسین در شرایط استاندارد کشت داده شدند. بعد از 24 ساعت میزان بلوغ هسته­ای ارزیابی شد و غلظت مناسب نیاسین انتخاب شد. در مرحله بعد کمپلکس­های تخمک- کومولوس در دو گروه غلظت صفر و 400 میکرومولار کشت داده شدند و از نظر نرخ تکامل رویانی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین کمپلکس­های تخمک- کومولوس بالغ در هر دو گروه با روش استاندارد انجماد شیشه­ای فریز شدند و پس از یخ­گشایی دو مرحله­ای از نظر تکامل رویانی مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین سطح مالون دی­آلدئید، سطح اکسیدان کل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل در تخمک­ها بالغ شده در هر دو گروه مقایسه شدند.
نتایج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که، اگرچه نیاسین با غلظت 400 میکرومولار باعث افزایش میزان بلوغ آزمایشگاهی تخمک می­شود (3/5±6/87)، ولی نرخ تکامل رویان تا مرحله بلاستوسیست را نتوانست بهبود بخشد. پس از انجماد، نرخ کلیواژ و تولید بلاستوسیست در گروه کشت داده شده در حضور نیاسین بالاتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 7/2±6/53 و 6/1±6/10 در مقابل 1/4±2/46 و 4/2±3/6). همچنین افزودن نیاسین به محیط کشت تخمک باعث کاهش سطح مالون دی­آلدئید پس از بلوغ شد.
نتیجه­ گیری: نیاسین باعث بهبود کیفیت رویان­های تولید شده در آزمایشگاه می­شود و مقاومت تخمک گاو را نسبت به انجماد افزایش می­دهد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb