دوره 19، شماره 8 - ( 5-1400 )                   جلد 19 شماره 8 صفحات 750-741 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari Z, Taghipour Dijojin R, Zamani Z, Haji Hosseini R, Arjmand M. Aromatic amino acids play a harmonizing role in prostate cancer: A metabolomics-based cross-sectional study. IJRM 2021; 19 (8) :741-750
URL: http://ijrm.ir/article-1-1739-fa.html
اسیدهای آمینه آروماتیک نقش هماهنگ کننده ای در سرطان پروستات ایفاء می نمایند: یک مطالعه مقطعی مبتنی بر متابولومیکس. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 19 (8) :741-750

URL: http://ijrm.ir/article-1-1739-fa.html


چکیده:   (1553 مشاهده)
مقدمه: سرطان پروستات یک بیماری رایج در دنیای امروز محسوب می­شود. انتظار براین است که میزان ابتلا به این بیماری تا سال 2021 نیز افزایش یابد. سرطان پروستات بیماری ناهمگنی است که فاکتورهای بیوشیمیایی مختلفی در افزایش ابتلا به این بیماری نقش دارند. بیوپسی، معاینه دیجیتال رکتوم و نیز میزان بالای آنتی­ژن اختصاصی پروستات، به عنوان بهترین روش­های تشخیص این بیماری شناخته شده­اند با این وجود، هیچ یک از این روش­ها روش قطعی در تشخیص این بیماری نمی­باشد. متابولوم مجموعه کاملی از متابولیت­های موجود در یک سلول یا نمونه بیولوژیکی است و در واقع، بیانگر محصول نهایی مسیرهای متابولیکی در حوزه امیکس می ­باشد. امروزه به خوبی ثابت شده است که پروفایل متابولوم سلول­های سرطان پروستات با سلول­های نرمال با یکدیگر متفاوت  می­باشد. از این رو برای مدل سازی سرطان پروستات به صورت سیستماتیک و به کمک علم سیستم بیولوژی، از یک مطالعه اولیه متابولومیکس مبتنی بر آنالیز الگوی پروفایل متابولوم افراد سالم و بیماران مبتلا به سرطان پروستات استفاده شد تا تغییرات در متابولیسم انرژی، پیش­آگهی و درمان این بیماری به کمک بیومارکرهای منحصر بفرد مورد ارزیابی قرار گیرد.
هدف: تعیین الگوی پروفایل متابولوم متابولیسم انرژی در بیماران مبتلا به سرطان پروستات و تهیه داده­های اولیه پروفایل متابولوم جهت مدل­سازی این بیماری به کمک روش­های جامع سیستم بیولوژی.
مواد و روش ­ها: جمعاٌ، تعداد پنجاه و دو فرد شرکت­کننده در غالب دو گروه بیمار و نرمال مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از طیف­سنجی رزونانس مغناطیس هسته، آنالیزداده­های متابولوم، به کمک ابزارهای موجود در پایگاه متابوآنالیست صورت گرفت و آنالیز رگرسیون حداقل مربعات جزئی به منظور طبقه­بندی الگوی متابولیت­های دو گروه بیمار و نرمال انجام شد و متابولیت­های متمایز شده، به منظور شناسایی مسیرهای بیوشیمیایی تغییر یافته مورد استفاده قرار گرفتند.
نتایج: یافته ­های بررسی ما نشان دادند که تغییر در متابولیسم اسید آمینه­های آروماتیک به همراه برخی از متابولیت­های آنها، از پتانسیل بالایی جهت استفاده به عنوان مارکر ادراری در مدل­سازی سیستم بیولوژی این بیماری، برخوردار می­باشند.
نتیجه گیری: مسیرها و متابولیت­های اسید­های آمینه آروماتیک نقش مهمی در این بیماری ایفا می­نمایند.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb