دوره 19، شماره 6 - ( 4-1400 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 504-493 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (2160 مشاهده)
فعالسازی کاسپاز، خارج­سازی فسفاتیدیل سرین، تغییر پتانسیل غشای میتوکندری و قطعه قطعه شدن DNA از نشانه­های آپوپتوز در اسپرماتوزوای انسانی است. همچنین گونه­های واکنشی اکسیژن (ROS) در ایجاد بخش عمده­ای از ناباروری مردان نقش دارند. این بررسی نقش آپوپتوز و ROS در تولیدمثل و باروری مردان را نشان می­دهد. این پژوهش یک مقاله مروری است و منابع مختلف از جمله مقالات منتشر شده در Google Scholar، PubMed و Science Direct بدون محدودیت زمانی خاص مورد بررسی قرار گرفتند تا بتوانند دیدگاه جامع و کاملی از جستجوهای انجام شده در مورد این موضوع بدست آورند. آپوپتوز عملکرد صحیح و رشد سلول­های زایای نر را از مراحل اولیه جنینی تمایز غدد جنسی تا لقاح تنظیم می­کند. آپوپتوز علاوه بر حفظ نسبت مناسب بین   سلول­های زایا و سلول­های سرتولی یکی از مکانیسم­های شناخته شده کنترل کیفیت در بیضه است و از طرفی مقادیر بالای ROS باعث افزایش آپوپتوز می­شود.
آپوپتوز یکی از مکانیسم­های معروف کنترل کیفیت در بیضه است. با این وجود، افزایش آپوپتوز ممکن است اثرات سوئی بر تولید اسپرم داشته باشد. مطالعات اخیر نشان داده است که ROS و استرس اکسیداتیو متعاقب آن نقش مهمی در آپوپتوز دارند. هدف از این بررسی جمع­آوری و جمع­بندی یافته­های اخیر در مورد آپوپتوز در تولید­مثل و باروری مردان است. همچنین، در این بررسی به روزرسانی در مورد نقش ROS در عملکرد طبیعی اسپرم برای هدایت تحقیقات آینده در این زمینه انجام شده است.
نوع مطالعه: Review article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.