دوره 19، شماره 4 - ( 1-1400 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 380-371 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azari M, Kafi M, Asaadi A, Pakniat Z, Abouhamzeh B. Bovine oocyte developmental competence and gene expression following co-culturing with ampullary cells: An experimental study. IJRM 2021; 19 (4) :371-380
URL: http://ijrm.ir/article-1-1788-fa.html
تأثیر بلوغ آزمایشگاهی تخمک در محیط حاوی تک nلایه سلول های آمپولای تازه و منجمد شده بر روی شایستگی تکاملی و بیان ژن‌های تخمک گاو. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 19 (4) :371-380

URL: http://ijrm.ir/article-1-1788-fa.html


چکیده:   (1359 مشاهده)
مقدمه: اطلاعات کافی در زمینه تأثیر سلول­های اپیتلیال ناحیه آمپولای اوویداکت گاو بر ویژگی­های تکاملی تخمک وجود ندارد.
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر کشت همزمان تخمک گاو و سلول‌های آمپولای تازه و منجمد شده بر ویژگی­های بلوغ تخمک و میزان لقاح آزمایشگاهی می­باشد.
مواد و روش ­ها: کمپلکس­های تخمک-کومولوس پس از جمع­آوری به سه گروه تقسیم شدند. گروه کنترل: تخمک­ها به مدت 24 ساعت در محیط استاندارد بدون سلول کشت داده شدند، گروه تک­لایه سلولی تازه و گروه تک­لایه سلولی منجمد: در این گروه­ها تخمک­ها به مدت 18 ساعت در محیط استاندارد کشت داده شدند و سپس به محیط حاوی تک­لایه سلول­های آمپولای تازه یا منجمد شده منتقل شده و به مدت 6 ساعت در این محیط کشت داده شدند. سلول‌ها از اویداکت گاوهای کشتاری استخراج و به صورت تازه یا منجمد شده استفاده شدند. پس از این زمان کمپلکس­های تخمک- کومولوس به لحاظ بلوغ آزمایشگاهی، بیان ژن (GDF9،STAR ، CASP3 و FSHr) و میزان لقاح آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان بلوغ آزمایشگاهی در گروه تک­لایه سلولی منجمد به شکل معنی­داری بیشتر از گروه کنترل بود (02/0 =p ). میزان لقاح نیز در این گروه نسبت به گروه کنترل و گروه تک­لایه سلولی تازه به شکل معنی­داری بالاتر بود (به ترتیب با 05/0 = p و 03/0 = p). در ارتباط با تغییرات بیان ژنی، بیان ژن GDF9 در گروه­های کشت همزمان با سلول به شکل معنی­داری بالاتر از گروه کنترل بود (001/0 > p). همچنین بیان ژن StAR در گروه تک­لایه سلولی منجمد به شکل معنی­داری بالاتر از سایر گروه­ها بود (02/0 = p).
نتیجه­ گیری: استفاده از کشت همزمان با سلول­های آمپولا برای بلوغ آزمایشگاهی تخمک باعث بهبود تکامل تخمک و بیان ژن­های مربوط به تکامل تخمک در گاو می­شود.
 
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb