مقدمه: دیابت حاملگی به عنوان یک مشکل اساسی غدد درونریز در حین بارداری، که برخی از عوامل خطر تأیید شده را به همراه دارد و با پیامدهای نامطلوب طولانی مدت و کوتاه مدت مرتبط با حاملگی همراه است.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین تشخیص دیابت بارداری، عوامل خطر مرتبط با آن و پیامدهای مرتبط با بارداری (پیامدهای مادری، دوران حاملگی، پریناتال و نوزادی) مطابق با معیارهای انجمن بینالمللی دیابت و گروههای مطالعات بارداری (IADPSG) انجام گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه کوهورت آیندهنگر بر روی 531 خانم باردار تکقلویی صورت گرفت (265 دیابت بارداری و 266 غیردیابت بارداری (2017-2015). آنها بطور متوالی از بیمارستانهای ارجاع انتخاب شدند و پیامدهای مادری، دوران حاملگی، پریناتال و نوزادی مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: عوامل خطر عمده تأثیرگذار بر تشخیص دیابت بارداری (سن مادر > 35 سال، چاقی 30 BMI ≥ کیلوگرم بر متر مربع)، سابقه خانوادگی دیابت، سابقه قبلی دیابت بارداری و سابقه قبلی ماکروزومی (گرم 4000 ≥ وزن نوزادان) میباشند. در مقایسه پیامدهای مرتبط با بارداری بین گروهها، ارتباط معنیداری برای زایمان سزارین اورژانس، پرهاکلامپسی، پلیهیدرامنیوس، پارگی زودرس کیسه آب، زایمان زودرس و هایپربیلیروبینمی نوزادان در گروه دیابت بارداری مشاهده شد. در تحلیل رگرسیون لجستیک چند متغیره، تاریخچه قبلی از زایمان بچه مرده به صورت معناداری با پیامدهای مادری و مادرزادی همراه بود. نسبت شانس (فاصله اطمینان 95%) پیامدهای مرتبط با بارداری در زنان با تشخیص دیابت بارداری به شرح روبرو میباشد؛ پیامدهای مادری: 43/2 (90/3-15/1)، پیامدهای دوران حاملگی: 05/20 (11/3-35/1)، پیامدهای پریناتال 00/2 (10/3-29/1) و پیامدهای نوزادی 68/1 (62/2-08/1). پیامدهای مرتبط با بارداری به طور قابل توجهی با تشخیص دیابت بارداری ارتباط دارد، نه با عوامل خطر.
نتیجه گیری: پیامدهای نامطلوب بارداری به طور معنیداری با تشخیص دیابت بارداری ارتباط دارد، و پیامدهای ذکر شده به طور مستقیم توسط عوامل خطر تحت تأثیر قرار نمیگیرند. با توجه به پیامدهای نامطلوب کوتاه مدت و طولانی مدت مرتبط با مادران و فرزندان، لازم است غربالگری زودرس و مدیریت دیابت بارداری به خصوص در آسیاییها و در کشورهای کم/متوسط درآمد انجام شود.