دوره 20، شماره 5 - ( 3-1401 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 376-365 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1344 مشاهده)
مقدمه: تشخیص زودرس و درمان مناسب آندومتریوز بسیار مهم است و ممکن است از عوارض بعدی آن جلوگیری کند.
هدف: بررسی دقت سونوگرافی ترانس واژینال و ترانس رکتال برای تشخیص آندومتریوز با توجه به سن و نمایه توده بدنی بیماران.
مواد و روش­ ها: این مطالعه کوهورت گذشته­نگر بر روی 119 زن که برای جراحی آندومتریوز به بیمارستان زنان و زایمان آرش مراجعه کرده بودند، انجام شد. زنان ازدواج­کرده و ازدواج­نکرده، به ترتیب ترانس واژینال و ترانس رکتال انجام دادند و سپس ضایعات اندومتریوزیس با استفاده از جراحی لاپاروسکوپیک خارج شدند.
نتایج: دقت سونوگرافی ترانس واژینال برای تشخیص آندومتریوما راست در زنان با نمایه­ی توده­ی بدنی نرمال (۶/۹۵٪) در مقایسه با زنان با نمایه­ی توده­ی بدنی بالاتر از۳۰ (۳/۷۵٪) بالاتر بود (۰۰۱/۰p < ). حساسیت (۹/۹۶٪) و ارزش اخباری منفی (۹/۹۲٪) سونوگرافی ترانس واژینال برای تشخیص آندومتریوما چپ در زنان با وزن نرمال در مقایسه با زنان چاق بیشتر است (حساسیت: ۴/۷۷، ارزش اخباری منفی: 6/58). دقت سونوگرافی ترانس واژینال در تشخیص آندومتریوم چپ در زنان زیر 35 سال نسبت به زنان بالای 35 سال بیشتر بود (2/93٪ در مقابل 9/77٪؛ 04/0 = p). همچنین، صحت سونوگرافی ترانس واژینال در تشخیص آندومتریوم راست در زنان زیر 35 سال در مقایسه با زنان بالای 35 سال برتر بود (5/86٪ در مقابل 3/73٪؛ 04/0 = p).
نتیجه ­گیری: سونوگرافی زمانی که همراه با شرح حال و یافته­های فیزیکی بیمار، به ویژه سن و نمایه­ی توده­ی بدنی استفاده می­شود، می­تواند یک روش روا و پایا برای تشخیص آندومتریوز باشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.