دوره 20، شماره 3 - ( 12-1400 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 184-177 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shiravani Z, Atbaei S, Namavar Jahromi B, Hajisafari Tafti M, Moradi Alamdarloo S, Poordast T, et al . Comparing four different methods for the management of ectopic pregnancy: A cross-sectional study. IJRM 2022; 20 (3) :177-184
URL: http://ijrm.ir/article-1-2000-fa.html
مقایسه روش های درمان حاملگی خارج از رحم: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 20 (3) :177-184

URL: http://ijrm.ir/article-1-2000-fa.html


چکیده:   (1048 مشاهده)
مقدمه: حاملگی خارج از رحم یکی از دلایل مهم در مرگ و میر مادران در سه ماهه اول بارداری می­باشد.
هدف: در این مطالعه به بررسی چهار روش درمان حاملگی خارج از رحم که شامل درمان تک­دوز و دو­دوز متوتروکسات، جراحی و درمان انتظاری است         می­پردازیم.
مواد و روش­ها: در این مطالعه مقطعی، مشخصات بالینی مربوط به 365 بیمار مراجعه­کننده به بیمارستان­های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز با محدوده سنی 44-15 سال و در بازه زمانی اسفند 1395 تا 1397، که حاملگی خارج از رحم برای آنها تشخیص داده شده بود مورد مطالعه قرار گرفت. نمودار راک به منظور پیش­بینی نقطه برش برای سایز توده و میزان هورمون β-hCG به منظور مقایسه روش جراحی و درمان دارویی دو دوز رسم گردید.
نتایج: بیشترین توده­ها در قسمت آدنکس قرار گرفته بودند. طبق نتایج به دست آمده از نمودار راک، روش جراحی برای افرادی که دارای سایز توده           mm 50/34>  و  mIU/ml6419 < β-hCG باشند، به عنوان بهترین روش محسوب می­شود. میزان β-hCG در گروه متوتروکسات تک­دوز با درمان موفق به صورت معنی­دار کمتر از درمان تک­دوز ناموفق بود (02/0 = p). در مقایسه درمان متوتروکسات تک­دوز و دو­دوز، درمان تک­دوز با داشتن میزان موفقیت بالاتر و طول بستری کوتاه­تر بیماران، به عنوان درمان موثرتری نسبت به درمان دو­دوز مورد توجه قرار گرفت.
نتیجه­گیری: جراحی به عنوان خط اول درمان برای بیماران با میزان β-hCG بالا و سایز توده بزرگ پیشنهاد می­گردد. در این مطالعه، درمان متوتروکسات تک­دوز به دلیل میزان موفقیت بالاتر و زمان بستری کوتاه­تر، درمان مناسب­تری نسبت به درمان دو­دوز معرفی می­گردد. کارآزمایی‌های بالینی تصادفی‌سازی‌ شده بیشتر با حجم نمونه بزرگ­تر برای تأیید نتایج فعلی توصیه می‌شود.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb