دوره 20، شماره 3 - ( 12-1400 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 212-203 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (1530 مشاهده)
مقدمه: تأثیر و نقش گونه­های تناسلی اوره آپلاسما ،گونه­های تناسلی مایکوپلاسما و کلامیدیا تراکوماتیس که از جمله شایع­ترین باکتری­های منتقله از راه جنسی می­باشند بر کیفیت مایع منی و ناباروری مردان همچنان یک مسئله بحث برانگیز است.
هدف: این مطالعه برای تعیین شیوع باکتری اسپرمیا در مردان و بررسی ارتباط بین حضور باکتری­ها با ناباروری و کیفیت مایع منی انجام شد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه مقطعی 200 نمونه مایع منی از مردان مراجعه­کننده به مراکز تحقیقاتی و بالینی باروری در کرمان طی ماه­های تیر تا آذر 1398 جمع­آوری گردید. آنالیز مایع منی برای تعیین حجم مایع منی، شکل اسپرم، حرکت پیش­رونده، حرکت غیرپیشرونده، حرکت کلی و درصد زنده ماندن اسپرم با استفاده از روش­های مشخص شده توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شد. از واکنش زنجیره­ای پلیمراز (PCR) برای تشخیص باکتری­ها استفاده شد.
نتایج: میانگین مقادیر حجم مایع منی، حرکت پیشرونده، حرکت غیر­پیشرونده، تعداد اسپرم، حرکت کلی و درصد زنده ماندن اسپرم در مردان نابارور به طور معنی­داری پایین­تر از افراد بارور بود (05/0 ˂p ). همبستگی آماری معنی­داری بین حضور مایکوپلاسما ژنیتالیوم و حرکت پیشرونده اسپرم، مایکوپلاسما هومینیس و حجم مایع منی، اوره آپلاسما پارووم و شکل طبیعی اسپرم و بین حضور کلامیدیا تراکوماتیس و حرکت پیشرونده اسپرم و همچنین درصد زنده ماندن اسپرم مشاهده شد. تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که وجود مایکوپلاسما ژنیتالیوم (16 = OR و 01/0 = p) و کلامیدیا تراکوماتیس (06/8 = OR و 01/0 > p) به طور معنی­داری با ناباروری ارتباط دارد.
نتیجه ­گیری: در بررسی ناباروری، احتمال حضور کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم را در مردان نابارور توسط پزشکان بایستی در نظر گرفته شود. آزمایش غربالگری به خصوص برای افراد بدون علامت توصیه می­شود.

 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.