دوره 19، شماره 12 - ( 10-1400 )                   جلد 19 شماره 12 صفحات 1116-1105 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi M, Farajkhoda T, Khanabadi M, Eftekhar M. PERMA model vs. integrative-behavioral couple therapy for fertility problems: A randomized clinical trial protocol. IJRM 2021; 19 (12) :1105-1116
URL: http://ijrm.ir/article-1-2251-fa.html
مقایسه اثربخشی مدل پرما با زوج درمانی رفتاری تلفیقی بر مشکلات باروری زوجهای تحت درمان ناباروری: یک پروتکل کارآزمایی بالینی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 19 (12) :1105-1116

URL: http://ijrm.ir/article-1-2251-fa.html


چکیده:   (2095 مشاهده)
مقدمه: مداخلات روانشناختی ممکن است مشکلات باروری را کاهش دهد. خلق مثبت، سیالیت، معنا، رابطه مثبت و موفقیت (پرما) یک مداخله شناختی محسوب شده و زوج درمانی یکپارچه-رفتاری (IBCT) نیز یک مداخله رفتاری به شمار می­آید. مداخلات روانشناختی مناسب در درمان ناباروری مهم هستند.
هدف: هدف از این مطالعه، مقایسه اثر­بخشی زوج درمانی مدل پرما و رفتاری تلفیقی بر مشکلات باروری زوجین تحت درمان ناباروری بود.
مواد و روش­ها: محتوای بسته مداخلات براساس مروری بر متون و نظرات متخصصین رشته­های مرتبط تهیه شد. در این مطالعه کارآزمایی بالینی موازی، 42 زوج تحت درمان ناباروری به طور تصادفی در سه گروه (14 زن و 14 شوهر) تقسیم می­شوند. گروه 1 مدل PERMA، گروه 2 مداخله IBCT و گروه سوم به عنوان گروه کنترل برنامه­های آموزشی درمان ناباروری را دریافت خواهند کرد. متغیر پیامد اصلی مشکلات باروری می­باشد که با پرسشنامه مشکلات باروری Fertility Problems Inventory در ابتدای مطالعه، اتمام مداخله هفته 5 و هفته 9 مطالعه بررسی خواهند شد. متغیر پیامد اصلی دیگر رضایت از روش مداخله است که در هفته­های 5 و 9 ارزیابی می­شود. متغیر پیامد ثانویه تست مثبت بارداری در هفته 12 سنجش خواهد شد. هر سه گروه مداخلات را به صورت ترکیبی از حضوری و مجازی (از طریق واتساپ) دریافت می­کنند.
نتیجه­گیری: مطالعه حاضر نگرانی­های اجتماعی، ارتباطی، جنسی و والدی را در زوج مبتلا به ناباروری بررسی می­کند. مداخله به روش ترکیبی حضوری و مجازی می­تواند روش مناسبی در ارایه خدمات مشاوره­ای در شیوع covid-19 باشد. مشاوره زوج در مقایسه با مشاوره گروهی می­تواند نتایج بهتری در رفع مشکلات باروری ارائه دهد. این مطالعه سعی دارد تا از طریق یادگیری روابط بهتر و مهارت­های حل مسئله، مشکلات باروری را در زوجین تحت درمان ناباروری کاهش دهد و ممکن است به دلیل تأثیر بر این مشکلات بر میزان بارداری و هزینه­های درمان تأثیر غیر­مستقیم داشته باشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb