دوره 21، شماره 5 - ( 3-1402 )                   جلد 21 شماره 5 صفحات 414-403 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tarfdari A, Bandarian M, Hantoushzadeh S, Hadizadeh A, Shahsavari S, Razavi M A. Assessing the risk factors and management outcomes of ectopic pregnancy: A retrospective case-control study. IJRM 2023; 21 (5) :403-414
URL: http://ijrm.ir/article-1-2534-fa.html
ارزیابی عوامل خطر و پیامدهای درمان حاملگی خارج از رحم: مطالعه مورد شاهدی گذشته نگر. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 21 (5) :403-414

URL: http://ijrm.ir/article-1-2534-fa.html


چکیده:   (728 مشاهده)
مقدمه: حاملگی خارج از رحم نتیجه کاشت تخمک بارور شده در خارج یا در محل نامناسبی در حفره رحم است. گزارش‌های مورد بالینی نشان می‌دهد که ممکن است ارتباطی بین شکست پیشگیری از حاملگی با قرص­های هورمونی به‌ویژه داروهای ضدبارداری اورژانسی و حاملگی خارج از رحم وجود داشته باشد. حاملگی خارج از رحم به صورت انتظاری، جراحی یا دارویی مدیریت می­شود. در حال حاضر، هیچ اتفاق نظری در مورد اینکه آیا یک رژیم دوز چندگانه یا دوز با متوترکسات یا یک دوز اضافی می­تواند برتر از یک رژیم تک دوز باشد، وجود ندارد.
هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی عوامل خطر و پیامدهای درمان طراحی شد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه مورد-شاهدی از اسفند 1399 تا اسفند 1390 در شهر تهران انجام شد. همه مواردی که حاملگی خارج از رحم تشخیص داده شد (191 مورد) گروه مورد را تشکیل می­دادند. اگر بیمار هیچ اندیکاسیونی برای جراحی نداشت و از نظر همودینامیک پایدار بود، بیمار با MTX بر اساس سطوح    β-hCG درمان می­شد. عوامل خطر با دو گروه کنترل جداگانه مورد بررسی قرار گرفتند: حاملگی داخل رحمی (190 مورد) و گروه غیر باردار (180 مورد).
نتایج: درمان دارویی با دوز اضافی متوترکسات به‌ویژه در بیمارانی که غلظت β-hCG بالاتری داشتند و سن حاملگی آنها بیش از 5/7 هفته بود به‌طور معنی‌داری بهبود یافت (002/0 = p). با توجه به عوامل خطر، فرض بر این است که شکست پیشگیری از بارداری با دارو­های هورمونی، هم در قرص‌های ضدبارداری خوراکی و هم داروهای ضدبارداری اورژانسی می‌تواند احتمال حاملگی خارج از رحم را افزایش دهد (001/0 > p).
نتیجه ­گیری: بر اساس مطالعه ما دوز اضافی MTX را برای بیمارانی که در هفته بالاتری در حاملگی به سر می‌برند پیشنهاد می‌کنیم. همچنین نتیجه­گیری   می­شود که شکست قرص­های ضد­بارداری شانس ابتلا به EP را افزایش می­دهد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb