دوره 22، شماره 1 - ( 11-1402 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 54-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MODARES.REC.1400.207


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dorikhani A, Omidi A, Movahedin M, Halvaei I. Chronic demyelination interferes with normal spermatogenesis in cuprizone-intoxicant C57/BL 6 mice: An experimental study. IJRM 2024; 22 (1) :43-54
URL: http://ijrm.ir/article-1-3210-fa.html
دمیلیناسیون مزمن در روند اسپرماتوژنز طبیعی موش ای C57/BL 6 سمی شده با کوپریزون تداخل ایجاد می‌کند: یک مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1402; 22 (1) :43-54

URL: http://ijrm.ir/article-1-3210-fa.html


چکیده:   (308 مشاهده)
مقدمه: به دلیل آسیب­های وارده به میلین و آکسون سلول­های عصبی در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، ممکن است عدم هماهنگی حرکتی و عدم تعادل در ترشحات غدد درون­ریز ایجاد گردد.
هدف: هدف این مطالعه، بررسی نقش دمیلیناسیون مزمن بر محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-گناد در مدل موشی مولتیپل اسکلروزیس بوده است.
مواد و روش­ ها: 20 رأس موش C57/BL 6 بالغ نر به دو گروه (10 راس در هر گروه) به شرح ذیل تقسیم شدند: گروه کنترل که یک رژیم غذایی معمول را به مدت 17 هفته دریافت کردند (CONT)، گروه آزمایش (cuprizone [CPZ]) که ابتدا به مدت 12 هفته با غذای حاوی 2/0% سم کوپریزون تغذیه شدند ولی سپس به مدت 5 هفته سم کوپریزون از رژیم غذایی قطع گردید. سطح تستوسترون سرم، هیستوپاتولوژی بافت­های مغز و بیضه، و همچنین پارامترهای اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: محتوای میلین هسته قوسی هیپوتالاموس به طور قابل توجهی پس از 12 هفته مصرف سم کوپریزون در مقایسه با گروه CONT کاهش یافت و این تفاوت آماری تا 17 هفته باقی ماند. سطح تستوسترون به طور قابل توجهی در گروه CPZ در مقایسه با گروه CONT در هفته­های 12 و 17 کاهش یافت. کاهش قابل توجهی در ارتفاع اپیتلیوم لوله­های منی­ساز و مساحت بافت بینابینی و همچنین تعداد انواع سلول­های اپیتلیال لوله­های منی­ساز در گروه CPZ نسبت به گروه CONT، در هفته 12 و 17 مشاهده شد. تعداد اسپرم، تحرک و زنده­مانی در گروه CPZ در مقایسه با گروه CONT در هفته 12 و 17 مطالعه به طور قابل توجهی کاهش یافت.
نتیجه­ گیری: دمیلیناسیون مزمن القا شده با سم کوپریزون، ممکن است از طریق آسیب­رساندن به هسته قوسی هیپوتالاموس، منجر به اختلال در محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- گناد و آسیب به بافت بیضه و متعاقباً تداخل در روند اسپرم‌زایی گردد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb