Ethics code: IR.SSU.SPH.REC.1399.145
Zohrabi T, Nadjarzadeh A, Jambarsang S, Sheikhha M H, Aflatoonian A, Mozaffari-Khosravi H. Effect of dietary approaches to stop hypertension and curcumin co-administration on glycemic parameters in polycystic ovary syndrome: An RCT. IJRM 2024; 22 (9) :689-700
URL:
http://ijrm.ir/article-1-3281-fa.html
تأثیر تجویز همزمان رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون و کورکومین بر پارامترهای گلیسمی در سندرم تخمدان پلیکیستیک: یک کارآزمایی بالینی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1403; 22 (9) :689-700
URL: http://ijrm.ir/article-1-3281-fa.html
چکیده: (156 مشاهده)
مقدمه: سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) یک اختلال غدد درونریز است که میتواند منجر به عوارض عمده تولیدمثلی و متابولیکی شود. مدیریت پارامترهای گلیسمی گام مهمی برای بهبود علائم PCOS است.
هدف: این کارآزمایی بالینی کنترل شده به منظور بررسی اثرات رژیمهای غذایی با رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا (DASH) و تجویز همزمان کورکومین بر پارامترهای گلیسمی در زنان دارای وزن طبیعی و اضافه وزن/چاق مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک کاندید لقاح آزمایشگاهی (IVF) انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه فاکتوریل تصادفی دوسوکور، 104 زن نابارور مبتلا به PCOS با در نظر گرفتن شرایط درمان و شاخص توده بدنی (BMI) به چهار گروه مداخله تقسیم شدند. آنها 500 میلیگرم کورکومین (Cur) یا دارونما (Pls) را دو بار در روز همراه با رژیم غذایی DASH یا استاندارد، بر اساس ترکیب درشت مغذیها (52% کربوهیدرات، 18% پروتئین و 30% چربی کل) دریافت کردند. تأثیر این مداخلات (DASH+Cur, DASH+Pls, St+Cur, St+Pls) بر میزان قند خون ناشتا و سطوح انسولین، مقاومت به انسولین (IR) و حساسیت به انسولین، به مدت 12 هفته تعیین شد.
نتایج: شرکتکنندگان به پروتکل مداخله (%80 <) پایبند بودند. سطوح انسولین در گروه مکمل (کورکومین + رژیم غذایی) در مدل خام به طور قابل توجهی کاهش یافت و حتی پس از تعدیل متغیرهای مخدوشکننده در مدلهای تعدیل شده (BMI) به صورت طبقهبندی شده، تفاوت انرژی، سن و سطح فعالیت بدنی در ابتدا معنیدار باقی ماند (002/0 = p، ]46/17- ،23/73[- CI %95، 3/45 - = β). ارزیابی مدل هموستاتیک برای IR در مداخله مکمل حتی پس از کنترل عوامل مخدوشکننده در مدلهای تعدیلشده به طور قابل توجهی کاهش یافت. تغییرات قند خون ناشتا و حساسیت به انسولین در هیچ یک از مدلهای خام و تعدیلشده معنیدار نبود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان میدهد که افزودن کورکومین به رژیم غذایی میتواند اثرات مثبتی بر کاهش سطح انسولین، IR و بهبود سریعتر هیپرانسولینمی داشته باشد. تجویز همزمان مکمل کورکومین با یک رژیم غذایی سالم، اثرات هم افزایی مفید بر پارامترهای گلیسمی دارد. آزمایشات بالینی بزرگتر با مدت زمان طولانیتر برای تأیید این نتایج مورد نیاز است.