دوره 22، شماره 4 - ( 1-1403 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 294-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IUMS.REC.1400.1173


XML English Abstract Print


چکیده:   (373 مشاهده)
مقدمه: برخی زنان طی پاندمی کووید-۱۹ تغییراتی در سیکل قاعدگی خود تجربه می‌کنند.
هدف: هدف از مطالعه حاضر، بررسی تغییرات سیکل قاعدگی زنان ایرانی طی پاندمی کووید-۱۹ می­باشد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۵۰۰ زن سنین باروری انجام شد که از آوریل تا نوامبر ۲۰۲۲ به مراکز بهداشتی شهر تهران مراجعه کرده بودند. از روش نمونه‌­گیری طبقه­ای برای انتخاب شرکت‌کنندگان استفاده شد. داده‌ها با استفاده از یک پرسشنامه شامل اطلاعات مربوط به سیکل قاعدگی، عفونت   کووید-۱۹ و وضعیت واکسیناسیون کووید-۱۹ جمع‌آوری شدند.
نتایج: یافته‌ها نشان دادند که الگوی تغییرات قاعدگی در طول پاندمی به شکل کاهش فاصله بین قاعدگی­ها در 6/8% زنان، افزایش فاصله در 9/8%، کوتاه‌تر شدن مدت خونریزی در 4/10%، طولانی­تر شدن مدت خونریزی در 4/9%، خونریزی بیشتر در 3/12 % و خونریزی کمتر در 7/14% از موارد بود. احتمال تغییرات قاعدگی در زنانی که به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، 54% بیشتر از زنانی بود که به کووید-۱۹ مبتلا نشده ‌بودند و شانس تغییرات قاعدگی در زنانی که سه نوبت واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده‌ بودند، 5/1 برابر زنانی بود که واکسینه نشده بودند.
نتیجه­ گیری: پژوهش ما نشان داد که میزان تغییرات قاعدگی در زنان ایرانی سنین باروری طی پاندمی کووید-۱۹ بالا بود. کارکنان بهداشتی باید درباره‌ی تغییرات قاعدگی مرتبط با عفونت و واکسیناسیون کووید-۱۹ آگاهی کافی را داشته باشند تا بتوانند اطلاعات و حمایت لازم را برای زنان مبتلا فراهم نمایند.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.