Ethics code: IR.IUMS.REC.1400.1173
چکیده: (373 مشاهده)
مقدمه: برخی زنان طی پاندمی کووید-۱۹ تغییراتی در سیکل قاعدگی خود تجربه میکنند.
هدف: هدف از مطالعه حاضر، بررسی تغییرات سیکل قاعدگی زنان ایرانی طی پاندمی کووید-۱۹ میباشد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی ۱۵۰۰ زن سنین باروری انجام شد که از آوریل تا نوامبر ۲۰۲۲ به مراکز بهداشتی شهر تهران مراجعه کرده بودند. از روش نمونهگیری طبقهای برای انتخاب شرکتکنندگان استفاده شد. دادهها با استفاده از یک پرسشنامه شامل اطلاعات مربوط به سیکل قاعدگی، عفونت کووید-۱۹ و وضعیت واکسیناسیون کووید-۱۹ جمعآوری شدند.
نتایج: یافتهها نشان دادند که الگوی تغییرات قاعدگی در طول پاندمی به شکل کاهش فاصله بین قاعدگیها در 6/8% زنان، افزایش فاصله در 9/8%، کوتاهتر شدن مدت خونریزی در 4/10%، طولانیتر شدن مدت خونریزی در 4/9%، خونریزی بیشتر در 3/12 % و خونریزی کمتر در 7/14% از موارد بود. احتمال تغییرات قاعدگی در زنانی که به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، 54% بیشتر از زنانی بود که به کووید-۱۹ مبتلا نشده بودند و شانس تغییرات قاعدگی در زنانی که سه نوبت واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده بودند، 5/1 برابر زنانی بود که واکسینه نشده بودند.
نتیجه گیری: پژوهش ما نشان داد که میزان تغییرات قاعدگی در زنان ایرانی سنین باروری طی پاندمی کووید-۱۹ بالا بود. کارکنان بهداشتی باید دربارهی تغییرات قاعدگی مرتبط با عفونت و واکسیناسیون کووید-۱۹ آگاهی کافی را داشته باشند تا بتوانند اطلاعات و حمایت لازم را برای زنان مبتلا فراهم نمایند.