بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 5/17% از جمعیت از ناباروری رنج میبرند. این نشاندهنده نیاز حیاتی به گسترش دسترسی به مراقبتهای باروری با کیفیت بالا و افزایش درک ما از عواملی است که در این موضوع نقش دارند. هدف از این بررسی خلاصه کردن یافتهها و شکافهای موجود در مقالات مربوط به عوامل مرتبط با رژیم غذایی و ناباروری در بین زوجهای مدیترانه شرقی است که در مقایسه با سایر جمعیتها مطالعات کمتری بر روی آنها انجام شده است. جستجوی مقالات با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی PubMed و Scopus از ژانویه 2012 تا ژوئیه 2023 انجام شد. در مجموع، 112 مقاله تأثیر رژیم غذایی و مکملها را بر نتایج تولیدمثل طبیعی و مصنوعی در منطقه مدیترانه شرقی بررسی و مطالعه بر روی آنها انجام شد. در مردان، رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز، غذاهای چرب و غلات کامل و حاوی مقادیر کمی ماهی، مرغ، لبنیات کم چرب و سبزیجات تأثیر مثبتی بر تعداد اسپرم دارد. همچنین در زنان، حفظ وزن مناسب برای باروری آنها بسیار مهم است. به طور کلی، ویتامینها و مکملهای مختلف به طور قابل توجهی کیفیت گامت، تعادل هورمونی و ظرفیت آنتیاکسیدانی را افزایش میدهند، اما نتایج در تمام مطالعات یکسان نبود. این یافتهها الگوهای غذایی متمایز را نشان میدهد که با در نظر گرفتن مواد مغذی درشت و ریز مغذیها، خطرات ناباروری را کاهش یا افزایش میدهد. مطالعات به صورت متفاوت عوامل خطر بالقوه را توصیف میکنند و بر نیاز به مطالعات بیشتر در میان جمعیتهای مختلف تأکید میکنند.