Yousefi Z, Khalilifar H, Jafarian A H, Davachi B, Mousavi Seresh L, Babapour N, et al . Granulosa-cell tumor after ovarian stimulation: A case report. IJRM 2018; 16 (6) :417-420
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1138-fa.html
یوسفی زهره، خلیلی فر حکمت، جعفریان امیرحسین، دواچی بهروز، موسوی سرشت لیلا، باباپور نوشین، و همکاران.. تومور گرانولوزای تخمدان در جریان تحریک بیش از حد تخمدان. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1397; 16 (6) :417-420
URL: http://ijrm.ir/article-1-1138-fa.html
1- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- مرکز ناباروری کوثر، مشهد، ایران
3- گروه پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- گروه رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
5- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، sabalanmountain@yahoo.com
چکیده: (5771 مشاهده)
مقدمه: در درمان نازایی تحریک تخمدان و افزایش میزان FSH از عوامل خطر ایجاد تومور گرانولوزای تخمدان محسوب میشوند، گرچه این مسئله به خوبی مشخص نشده است و نیاز به مطالعات بیش تری دارد. هدف از این مطالعه گزارش یک مورد تومور گرانولوزای تخمدان است که در جریان تحریک تخمدان مشاهده شد.
مورد: خانم 31 سالهای با شکایت بزرگی شدید شکم به مرکز انکولوژی زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1395 ارجاع شد. این بیمار به علت نازایی ثانویه در حین برنامه درمانی IVF علیرغم عدم حاملگی به مرور از یک ماه بعد از درمان دچار افزایش تدریجی شکم شده بود که به تدریج بیشتر شد و علیرغم بررسیهای مکرر و درمانهای متعدد سندروم تحریک تخمدان، این یافته بارزتر شد و در نهایت بدلیل افزایش مارکر inhibin در لاپاراتومی تجسسی، مرحله 3 سرطان تخمدان تشخیص داده شد و آسیبشناسی همتومور گرانولوزای نوع جوانان را در این بیمار تأیید کرد.
نتیجه گیری: انتخاب صحیح بیمار جهت تحریک تخمکگذاری و کنترل دقیق آنان حین و بعد از درمان جهت تشخیص سرطان تخمدان روش مناسبی است.
ارسال پیام به نویسنده مسئول