دوره 18، شماره 1 - ( 10-1398 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 40-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amooee S, Akbarzadeh-Jahromi M, Motavas M, Zarei F. Comparing endometrial hysteroscopic and histological findings of infertile women with polycystic ovary syndrome and unexplained infertility: A cross-sectional study. IJRM 2020; 18 (1) :33-40
URL: http://ijrm.ir/article-1-1311-fa.html
مقایسه نتایج هیستروسکوپی و بیوپسی در زنان نابارور با سندرم پلی‌سیستیک و ناباروری با علت نامشخص: یک مطالعه مقطعی گذشته نگر. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 18 (1) :33-40

URL: http://ijrm.ir/article-1-1311-fa.html


چکیده:   (2970 مشاهده)
مقدمه: ناباروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی­سیستیک یک وضعیت بحرانی است که نه تنها به دلیل عدم تخمک­گذاری بلکه به دلیل ناهنجاری­های آندومتر ایجاد می­گردد.
هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه یافته­های هیستروسکوپی و بافت­شناسی نمونه­برداری­های آندومتر در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان         پلی­سیستیک دارای ضخامت طبیعی آندومتر با زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص انجام شده است.
مواد و روش­ها: این مطالعه مقطعی به مقایسه نتایج اولین هیستروسکوپی و یافته­های بافت­شناسی آندومتر در 70 زن نابارور مبتلا به سندرم تخمدان        پلی­سیستیک دارای ضخامت طبیعی آندومتر با 35 زن مبتلا به ناباروری با علت نامشخص پرداخت. ارتباط بین یافته­های بافت­شناسی آندومتر، نتایج معاینات و آزمایشات بیماران از جمله مقادیر هورمون لوتئینه­کننده، هورمون تحریک-کننده فولیکول، هورمون تحریک­کننده تیروئید، تستوسترون، پرولاکتین، قند خون ناشتا، شاخص توده بدنی و مدت زمان ناباروری مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: میانگین سنی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی­سیستیک به طور معنی­داری کمتر از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص بود (1/4±5/27 در مقابل 5/4±30 سال، به ترتیب) (100/0 >p). میانگین شاخص توده بدنی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی­سیستیک بیشتر از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص بود (به ترتیب: 4/4±7/28 در مقابل 3±1/25 کیلوگرم/متر مربع) (100/0 >p). یافته­های هیستروسکوپی در تمام زنان مبتلا به سندرم تخمدان      پلی­سیستیک طبیعی بود، در حالیکه 4/91% از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص هیستروسکوپی طبیعی، 2/9% پولیپ آندومتر و 7/5% افزایش ضخامت آندومتر داشتند. یافته­های بافت­شناسی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی­سیستیک نشان­دهنده آندومتر پرولیفراتیو در 3/54%، اختلالات پرولیفراتیو آندومتر در 1/17%، آندومتر ترشحی در 6/8% و پولیپ آندومتر در 1/17% از بیماران بود، در حالیکه این یافته­ها در زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص به ترتیب 6/28%، 0%، 3/54% و 20% بیماران را شامل می­شد.
نتیجه­ گیری:ارزیابی هیستروسکوپیک بیماران ناباور به تنهایی قادر به تشخیص تمامی اختلالات آندومتر در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی­سیستیک     نمی­باشد و گرفتن بیوپسی توصیه می­گردد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb