Farzaneh F, Afshar F. Comparison of ovulation induction with letrozole plus dexamethasone and letrozole alone in infertile women with polycystic ovarian disease: An RCT. IJRM 2020; 18 (4) :307-310
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1363-fa.html
مقایسه تحریک تخمدان با لتروزول و دگزامتازون توأم با لتروزول تنها در بیماران نابارور: یک کارآزمایی بالینی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (4) :307-310
URL: http://ijrm.ir/article-1-1363-fa.html
چکیده: (5659 مشاهده)
مقدمه: ناباروری به صورت عدم حاملگی پس از یکسال تماس جنسی بدون استفاده از هیچگونه روش پیشگیری، تعریف میشود.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه پاسخدهی تخمدان به لتروزول و دگزامتازون توأم با لتروزول تنها در بیماران نابارور انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بوده که در سال 1396 در بیمارستان علیابنابیطالب شهر زاهدان انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه دریافتکننده لتروزول تنها و گروه لتروزول بعلاوه دگزامتازون تقسیم شدند. جهت تعیین ضخامت آندومتر، قطر فولیکول و وجود شواهد اوولاسیون، در روز 14-12 سیکل سونوگرافی انجام شد.
نتایج: در این مطالعه تعداد 120 زن مبتلا به سندرم PCOS مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین ضخامت آندومتر در دو گروه تفاوت معنیداری نداشت. فراوانی حاملگی در گروه لتروزول تنها 8 % و در گروه لتروزول بعلاوه دگزامتازون 23 % بود (024/0 =p).
نتیجه گیری: به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که دگزامتازون باعث افزایش پاسخدهی تخمدان و افزایش میزان بارداری در زنان با سندرم تخمدان پلیکیستیک میگردد.