دوره 18، شماره 4 - ( 1-1399 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 286-275 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare M, Haghpanah T, Asadi shekari M, Eftekhar-Vaghefi S H. The prophylactic effect of date palm (Phoenix dactylifera L.) fruit extract on testicular toxicity induced by formaldehyde: An experimental study. IJRM 2020; 18 (4) :275-286
URL: http://ijrm.ir/article-1-1443-fa.html
اثر پیشگیرانه عصاره میوه خرما (Phoenix Dactilifera L) بر سمیت بیضه ای ایجاد شده با فرمالدهید: یک مطالعه تجربی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (4) :275-286

URL: http://ijrm.ir/article-1-1443-fa.html


چکیده:   (2234 مشاهده)
مقدمه: فرمالدهید (FA) یکی از موادی است که در صنعت و علم استفاده وسیعی دارد. تماس طولانی مدت با فرمالدهید به دلیل افزایش سطح گونه­های فعال اکسیژن ممکن است اثرات مضری بر باروری داشته باشد. از سویی، عصاره میوه خرما (Phoenix Dactilifera L; DPFE) حاوی غلظت بالایی از         آنتی­اکسیدان­های طبیعی است که می­تواند رادیکال­های آزاد را جاروب کند.
هدف: هدف این مطالعه بررسی اثرات پیشگیری DPFE با خواص آنتی­اکسیدانی قوی بر روی سمیت بیضه ناشی از فرمالدهید در موش نر بود.
مواد و روش­ ها: سی و دو موش نر نژاد BALB/c به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم­بندی شدند: گروه کنترل (آب مقطر، به طور دهانی، 35 روز)، گروه FA (FA ؛ mg/kg25/0 به صورت داخل صفاقی، 20 روز)، گروه تیمار ((Date (DT)+FA؛ DPFE به مدت 35 روز و به دنبال آن تجویز داخل صفاقی FA به مدت 20 روز)، گروه عصاره میوه خرما (DT؛ DPFE به میزان mg/kg 4، به صورت دهانی، 35 روز). پس از این دوره، خون جمع­آوری شد و اپی دیدیم و بیضه چپ برای ارزیابی پارامترهای اسپرم و آزمایشات بافت­شناسی به ترتیب جدا شدند.
نتایج: تجویز FA، ناهنجاری مورفولوژیکی اسپرم را افزایش داد و تعداد، زنده­مانی و تحرک اسپرم و همچنین تستوسترون را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (001/0p≤). علاوه بر این، مطالعات بافت­شناسی بیضه نشان داد که FA، تغییراتی را در لوله­های منی­ساز از قبیل تخریب اپی تلیوم زایا و واکوئله شدن لوله­ها موجب می­شود. مصرف DPFE قبل از تجویز FA توانست تا حدی کاهش تستوسترون و پارامترهای اسپرم و بیضه­ی حاصل از FA را تخفیف دهد.
نتیجه­ گیری: استفاده از DPFE ممکن است اثرات تخفیفی بر روی سمیت بیضه­ای حاصل از FA داشته باشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb