Davar R, Dashti S, Omidi M. Endometrial preparation using gonadotropin-releasing hormone agonist prior to frozen-thawed embryo transfer in women with repeated implantation failure: An RCT. IJRM 2020; 18 (5) :319-326
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1467-fa.html
بررسی اثر GnRh-a در پروتکل آماده سازی آندومتر در سیکل های برگشت از فریز بیماران با شکست مکرر لانه گزینی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (5) :319-326
URL: http://ijrm.ir/article-1-1467-fa.html
چکیده: (2167 مشاهده)
مقدمه: آماده سازی آندومتر در سیکلهای برگشت از فریزیک چالش بزرگ در بیماران با شکست مکرر لانه گزینی میباشد.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اضافه کردن آگونیست GnRH به پروتکل آمادهسازی آندومتر با استروژن و پروژسترون در سیکلهای برگشت از فریز در بیماران با سابقه شکست مکرر لانهگزینی بود.
مواد و روش ها: مطالعه به روش کارآزمایی بالینی در پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد انجام شد. 67 زن با سابقه شکست مکرر لانهگزینی در این مطالعه وارد و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. 34 نفر در گروه مصرف آگونیست (شروع 1/0 میلیگرم زیر جلدی از روز 21 سیکل قبل که از روز دوم سیکل به میزان 05/0 میلیگرم کاهش یافته وتا زمان شروع پروژسترون ادامه مییابد) و 33 نفر در گروه دریافتکننده استروژن و پروژسترون. به تنهایی پیامدهای باروری مورد بررسی شامل میزان بارداری شیمیایی و کلینیکی و میزان لانهگزینی بود.
نتایج: خصوصیات پایه و دموگرافیک شرکتکنندگان دو گروه یکسان بود. هرچند پیامدهای باروری در گروه دریافتکننده GnRH آگونیست در مقایسه با گروه کنترل بالاتر بود اما از لحاظ آماری معنیدار نبود.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه نتایج این تحقیق نشان میدهد اضافه کردن آگونیست GnRH به پروتکل سیکلهای برگشت از فریز تمایل به بهبود پیامد بارداری داشته است شاید با اضافه کردن حجم نمونه نتایج از لحاظ آماری معنیدار شود و بتوان از این پروتکل در بیماران با سابقه شکست مکرر لانه گزینی استفاده کرد.