مقدمه: این مقاله یک مطالعه گسترش یافته یک تحقیق قبلی در مورد مردانگی و سلامت جنسی و باروری است که با استفاده از یک مقیاس جدیدا توسعه یافته بومی شده مردانگی، مقیاس Masculinity KANITA، برای مطالعه نگرشها و رفتارهای مردانه در مالزی انجام گرفته است.
هدف: بررسی چگونگی تأثیر نگرشها و رفتارهای مردانه در مالزی بر روابط جنسی و سلامت باروری.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی از مقیاس جنسیتی مردانه بومیسازی شده برای اندازهگیری نگرش مردان مالزیایی نسبت به روابط جنسی و بهداشت باروری استفاده گردید. یک نظرسنجی پرسشنامهای برای نمونهای از 168 مرد در سنین 20-64 سال در مالزی انجام شد. دادهها با استفاده از SmartPLS نسخه 3.2.6 تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: یافتههای این مطالعه نشان داد که رفتارهای سنتی و کنترلکننده مردان با نابرابری در روابط جنسی (به ترتیب 05/0 > p، 838/1 = t، و 05/0 > p، 750/7 = t) و سلامت باروری (به ترتیب 05/0 > p، 196/2 = t، و 05/0 > p، 133/4 = t) رابطه مثبت دارد. به عبارت دیگر، مردانی که حمایت بیشتری از رفتارهای سنتی و کنترل بر زنان میکنند، نگرش به کاندوم منفیتر و دادن اولویت بیشتری به خواستههای مردان در روابط جنسی را گزارش میکنند. در مقابل، بین اهمیت مردان به خانواده و نقشهای زنانه در مردان با روابط جنسی و بهداشت باروری رابطه معناداری وجود نداشت.
نتیجه گیری: یافتههای ما اهمیت در نظر گرفتن ایدئولوژی سنتی مردانگی را هنگام در نظر گرفتن نقش مردان در روابط جنسی و بهداشت باروری برجسته میکند. یافتههای ما لزوم سیاستها و برنامههای تغییر شکلدهنده نقش جنسیتی را نشان میدهد که میتواند منجر به ایحاد انگیزه در مردان برای روابط بیشتر منصفانه جنسیتی با همسران خود گردد.