دوره 18، شماره 12 - ( 9-1399 )                   جلد 18 شماره 12 صفحات 1072-1065 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Wiweko B, Afdi Q F, Harzif A K, Pratama G, Sumapraja K, Muharam R, et al . Analysis of factors associated with ovarian reserve in a group of poor responders to in vitro fertilization: A cross-sectional study. IJRM 2020; 18 (12) :1065-1072
URL: http://ijrm.ir/article-1-1607-fa.html
بررسی عوامل مرتبط با ذخیره تخمدان در یک گروه با پاسخ ضعیف به لقاح آزمایشگاهی: یک مطالعه موضعی مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (12) :1065-1072

URL: http://ijrm.ir/article-1-1607-fa.html


چکیده:   (3826 مشاهده)
مقدمه: ذخیره پایین تخمدان و میزان بالای عدم موفقیت حاملگی با تخمک­های با تعداد کم و کیفیت نامناسب در افرادی که پاسخ ضعیف به لقاح آزمایشگاهی دارند مشاهده شده است.
هدف: بررسی اثر سن، میزان توده بدنی، آندومتریوز و سابقه جراحی تخمدان بر روی ذخیره تخمدان در یک گروه با پاسخ ضعیف به لقاح آزمایشگاهی.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه موضعی مقطعی 749 زن که به کلینیک یاسمین بیمارستان عمومی ملی دکتر سیپتومانگونکوسومو ارجاع شده بودند از ژانویه 2013 تا ژوئن 2017 مورد مطالعه قرار گرفتند. دو تعریف پاسخ ضعیف و کریتریای پوسیدون استفاده شد و نمونه­گیری به روش متوالی انجام شد. شرکت­کنندگان بر اساس آزمایش ذخیره تخمدان به دو گروه با پاسخ ضعیف و خوب تقسیم شدند. شرکت­کنندگانی که کمتر یا مساوی 3 تخمک داشتند در گروه با پاسخ ضعیف قرار گرفتند. بر این اساس 188 شرکت­کننده با 9 تخمک (4 تا 47) در گروه با پاسخ ضعیف قرار گرفتند در حالیکه گروه با پاسخ خوب 2 تخمک (0 تا 3) داشتند.
نتایج: سن و هورمون آنتی­مولرین به طور معنی­داری در ارتباط با ذخیره تخمدان در گروه با پاسخ ضعیف بود. در آنالیز چند متغیره سن تنها پیشگویی­کننده پاسخ تخمدان در گروه با پاسخ ضعیف بود. آندومتریوز پیش­گویی­کننده معنی­دار در گروه­های پوسیدون 1 و 4 بود در حالیکه سابقه جراحی پیشگویی­کننده معنی­دار در گروه­های پوسیدون 2 و 3 بود. نهایتا افزایش توده متوسط بدنی باعث کاهش ریسک طبق­بندی شدن در گروه 3 پوسیدون شد.
نتیجه­ گیری: سن، هورمون آنتی­مولرین، متوسط توده بدنی، آندومتریوز و سابقه جراحی تخمدان می­توانند ریسک طبقه­بندی شدن در گروه­های پوسیدون را تحت تأثیر قرار دهد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb