Youseflu S, Jahanian Sadatmahalleh S, Mottaghi A, Kazemnejad A. The association of food consumption and nutrient intake with endometriosis risk in Iranian women: A case-control study. IJRM 2019; 17 (9) :661-670
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1647-fa.html
تأثیر مصرف مواد غذایی و مواد مغذی بر خطر آندومتریوز در زنان ایرانی: یک مطالعه مورد شاهدی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1398; 17 (9) :661-670
URL: http://ijrm.ir/article-1-1647-fa.html
چکیده: (3881 مشاهده)
مقدمه: آندومتریوز، به عنوان حضور ضایعات شبه آندومتری در مکانهایی بیرون رحم تعریف شده و باعث درد، ناباروری و کاهش کیفیت زندگی میشود.
هدف: بررسی رابطه مصرف غذا و مواد مغذی با خطر ابتلا به آندومتریوز.
موارد و روشها: از 156 زن مورد مطالعه، 78 زن مبتلا به آندومتریوز بودند و 78 زن سالم در گروه کنترل قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه استاندارد 147 سوالی Food frequency questionnaire) FFQ) جمعآوری شد. مدل رگرسیون لجستیک برای تعیین ارتباط مواد مغذی و مصرف انرژی با خطر ابتلا به آندومتریوز استفاده شد.
نتایج: در خانمهایی که میزان پروتئین بالایی دارند به خصوص پروتئین حیوانی، اسیدهای چرب اشباع نشده، فیبر محلول و نامحلول، اسید اولئیک، ایکوساپنتانوییک اسید دوکوساهگزائنوئیک اسید در آندومتریوز کمتر دیده میشود (05/0p<). مصرف زیاد سبزیجات، میوهها، گوشت قرمز، سبزیجات زرد، سیبزمینی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع و مصرف سیبزمینی سرخ شده با خطر کمتری از آندومتریوز همراه بود (05/0p<).
نتیجه گیری: با توجه به ارتباط رژیم غذایی با خطر آندومتریوز، مشاوره در مورد بهبود ساختار رژیم غذایی میتواند در پیشگیری و کنترل آندومتریوز نقش داشته باشد.