دوره 18، شماره 11 - ( 9-1399 )                   جلد 18 شماره 11 صفحات 942-935 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aflatoonian A, Tabibnejad N. Aspiration versus retention ultrasound-guided ethanol sclerotherapy for treating endometrioma: A retrospective cross-sectional study. IJRM 2020; 18 (11) :935-942
URL: http://ijrm.ir/article-1-1700-fa.html
مقایسه تأثیراتانول اسکلروتراپی تحت هدایت سونوگرافی به دو روش آسپیراسیون و بدون آسپیراسیون در بیماران مبتلا به آندومتریوما: یک مطالعه گذشته نگر. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 18 (11) :935-942

URL: http://ijrm.ir/article-1-1700-fa.html


چکیده:   (1704 مشاهده)
مقدمه: آندومتریوما یکی از بیماری­های شایع زنان با احتمال عود بالا می­باشد که می­تواند باروری فرد را تحت تأثیر قرار دهد. درمان استاندارد برای آندومتریوما جراحی به روش لاپاروتومی یا لاپاروسکوپی می­باشد. هر چند اسکلروتراپی به عنوان روشی غیر­تهاجمی در درمان آندومتریوما مورد توجه قرار گرفته است.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه تأثیر اسکلروتراپی به دو روش اتانول آسپیراسیون و اتانول رتانسیون در بیماران نابارور مبتلا به آندومتریوما می­باشد.
مواد و روش ­ها: در یک مطالعه گذشته­نگر 43 بیمار مبتلا به آندومتریومای عود­کننده و یا آندومتریومای دوطرفه که تحت درمان به روش اسکلروتراپی با اتانول قرار گرفته بودند، بررسی شدند. براساس تصمیم پزشک، درگروهی از بیماران اتانول تزریق و پس از 10 دقیقه آسپیره شده بود. درحالیکه در گروه دیگر تزریق اتانول بدون آسپیراسیون صورت گرفته بود. بیماران از نظر عود بیماری و همچنین باردار شدن به روش طبیعی و یا روش­های کمک باروری، 3 ماه، 6 ماه و یکسال بعد پیگیری شدند.
نتایج: حاملگی شیمیایی در 52% از زنان گروه آسپیراسیون و 8/53% از زنان گروه تزریق بدون آسپیراسیون گزارش شد. میزان حامگی در حال پیشرفت (2/46% در مقابل 44%) و میزان تولد زنده (2/46% در مقابل 40%) به ترتیب در گروه بدون آسپیراسیون بالاتر از گروه آسپیراسیون بوده که تفاوت از نظر آماری معنی­دار نبوده است. میزان عود آندومتریوما در گروه بدون آسپیراسیون 5/37% و در گروه آسپیراسیون 1/48% گزارش شد. اندازه کیست در گروه بدون آسپیراسیون با میزان عود کیست رابطه آماری معنی­داری داشت.
نتیجه ­گیری: درمان اسکلروتراپی در آندومتریوما با استفاده از اتانول 95% در هر دو روش تزریق با و بدون آسپیراسیون تأثیر یکسانی بر میزان حاملگی و عود بیماری دارد. هرچند، کارآزمایی­های بالینی با تعداد نمونه بالا و در بیماران محدود به کرایتریای خاص می­تواند در تأیید این نتایج مفید باشد.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb