دوره 19، شماره 1 - ( 11-1399 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 46-35 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valipour J, Mojaverrostami S, Abouhamzeh B, Abdollahi M. Protective effects of hesperetin on the quality of sperm, apoptosis, lipid peroxidation, and oxidative stress during the process of cryopreservation: An experimental study. IJRM 2021; 19 (1) :35-46
URL: http://ijrm.ir/article-1-1705-fa.html
اثر محافظتی هسپرتین روی کیفیت اسپرم، آپوپتوز، پراکسیداسیون لیپیدی، و گونه‌های واکنشی اکسیژن در طول فرایند انجماد. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1399; 19 (1) :35-46

URL: http://ijrm.ir/article-1-1705-fa.html


چکیده:   (1607 مشاهده)
مقدمه: هسپرتین یک ترکیب bioflavonoid  می­باشد که به طور وسیع در طب سنتی چین استفاده می­شود و در مرکبات citrus به میزان زیادی پیدا می­شود. هسپرتین اثرات مفیدی در برابر بیماری­های مختلف دارد. فرایند انجماد اسپرم یک روش معمول می­باشد که در آزمایشگاه­های ناباروری انجام می­شود. گزارش­ها حاکی از آن است که در طی فرایند انجماد کیفیت اسپرم به طور معنی­داری کاهش می­یابد.
هدف: هدف مطالعه حاضر تحقیق در مورد اثر هسپرتین روی کیفیت اسپرم انسان در طی فرایند انجماد می­باشد.
مواد و روش ­ها: نمونه­های اسپرم 22 مرد با نمونه نرمال به 3 گروه: 1) گروه تازه، 2) گروه کنترل، 3) گروه درمان تقسیم شدند که به گروه درمان هسپرتین 20 میکرومولار اضافه شد. تحرک اسپرم با استفاده از آنالیزهای اسپرم به کمک کامپیوتر (CASA)، زنده­مانی بوسیله رنگ­آمیزی ائوزین/نگروزین، و مورفولوژی با رنگ­آمیزی  Diff quickارزیابی شدند. تغییرات شبه آپوپتوزی با فلوسایتومتری، H2O2 و O2- به ترتیب با استفاده از 2ʹ, 7ʹ-dichlorofluorescin diacetate  (DCFH-DA) و dihydroethidium (DHE) و به وسیله فلوسایتومتری اندازه­گیری شدند. همچنین پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) با استفاده از کیت مالون­دی­آلدهید (MDA) آنالیز شد.
نتایج: درمان با هسپرتین در طول فرایند انجماد اسپرم انسان میزان زنده مانی (001/0 >p)، تحرک (05/0 >p)، و مورفولوژی (01/0 >p) را در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی­داری افزایش داده است. بعلاوه در گروه درمان، هسپرتین میزان ROS (01/0 >pLPO (01/0 >p)، و میزان آپوپتوزر (001/0 >p) را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داده است.
نتیجه­ گیری: هسپرتین توانست کیفیت اسپرم انسان را بهبود ببخشد و همچنین توانست از اسپرم انسان در برابر ROS، LPO، و آپوپتوز در طول فرایند انجماد و ذوب محافظت کند.
 
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb