مقدمه: فعالسازی ناموفق تخمک به دنبال تزرق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) در نتیجه کمبود کلسیم یک چالش بزرگ است.
هدف: ما تأثیر محیط کشت فعالکننده تخمک (CAM) را بر نتایج ICSI در موارد آزواسپرمی انسدادی مقایسه کردیم.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر با 152 مورد ICSI در دو گروه فعالسازی تخمک مصنوعی (CAM) و کنترل انجام شد. تخمکهای تزریق شده در گروه کنترل در محیط کلیواژ کشت شدند، در حالی که در گروه CAM، تخمکها از طریق قرار گرفتن در معرض 200 میکرولیتر CAM به مدت 15 دقیقه به صورت شیمیایی فعال شدند. نرخ لقاح و کلیواژ، کیفیت جنین و میزان حاملگی بیوشیمیایی و تولد زنده در هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: میزان لقاح و کلیواژ پس از استفاده از CAM در زیرگروه آسپیراسیون اسپرم از اپیدیدیم (001/0 ≥ p، 05/0 = p) (PESA) و در زیرگروه استخراج اسپرم از بیضه (TESE) در مقایسه با گروههای کنترل خود تفاوت معنیداری وجود داشت (04/0 = p، 02/0 = p). همچنین میزان بارداری در زیرگروه PESA-CAM به طور معنیداری بیشتر بود (03/0 = p). زیرگروه PESA-CAM تفاوت معنی داری را در کیفیت جنین پس از ICSI نشان داد (04/0 = p). انتقال ناموفق جنین و سقط جنین در هر دو زیرگروه نسبت به گروه کنترل خود کمتر بود، اما این تفاوت معنیدار نبود. به طور معنیدار، نرخ تولد زنده در زیر گروه PESA-CAM بالاتر بود (03/0 = p).
نتیجه گیری: تیمار با CAM میتواند میزان لقاح و کلیواژ را در موارد آزواسپرمی انسدادی بهبود بخشد. تأثیر معنیداری بر کیفیت جنین و میزان حاملگی و تولد زنده در موارد PESA وجود داشت.