مقدمه: شواهد ژنتیکی مبنی بر ارتباط عفونت بدون علامت مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره لیتیکوم با ناباروری در زنان به علت عدم استفاده از روشهای مولکولی دقیق وجود ندارد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی وجود M. hominis و U. urealyticum در دستگاه تناسلی زنان مبتلا به عفونت بدون علامت و ناباروری و همچنین تعیین ارتباط ژنتیکی آنها انجام شد.
مواد و روش ها: گروه مورد مطالعه شامل 100 زن بدون علامت و 31 زن با تشخیص ناباروری بود. تعیین توالی ژن 16S rRNA به دنبال استخراج DNA بهطور مستقیم از سوابهای داخل دهانه رحم انجام شد. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک ارتباط ژنتیکی بین عفونتهای هر دو گروه را نشان داد.
نتایج: در زنان بدون علامت، M. hominis و U. urealyticum به ترتیب با شیوع 8% و 2% تشخیص داده شد. در بین زنان مبتلا به ناباروری، شیوع M. hominis و U. urealyticum به ترتیب 45/6% و 23/3% بود. در هر دو گروه شیوع M. hominis بهطور قابل توجهی بیشتر بود. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک سه خوشه مجزا را در هر دو گروه نشان داد: دو خوشه با گونههای از قبل مشخص شده M. hominis وUreaplasma (6/28% از گونههای کلی مایکوپلاسما) و یک خوشه مجزا که با U. urealyticum همسان شده بودند. علاوه بر این، همه موارد M. hominis از زنان بدون علامت بهطور قابل توجهی با ناباروری بر خلاف U. urealyticum خوشه شدند. خوشه M. hominis بهطور قابل توجهی به دو سویه از چین مرتبط بود.
نتیجه گیری: آنالیز توالی مایکوپلاسما و اوره پلاسما در دستگاه تناسلی زنان بدون علامت و نابارور ارتباط معنیداری را نشان داد. بنابراین، مهم است که آنها را به عنوان عوامل اتیولوژیک احتمالی ناباروری و عفونت تناسلی در نظر بگیریم، بهویژه زمانی که علت ناباروری ناشناخته باشد.