دوره 19، شماره 7 - ( 5-1400 )                   جلد 19 شماره 7 صفحات 662-653 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Namavar Jahromi B, Borzou N, Parsanezhad M E, Anvar Z, Ghaemmaghami P, Sabetian S. Associations of insulin resistance, sex hormone-binding globulin, triglyceride, and hormonal profiles in polycystic ovary syndrome: A cross-sectional study. IJRM 2021; 19 (7) :653-662
URL: http://ijrm.ir/article-1-1860-fa.html
ارزیابی مقاومت به انسولین، گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی، تری گلیسیرید و پروفایل هورمونی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک: یک مطالعه مقطعی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 19 (7) :653-662

URL: http://ijrm.ir/article-1-1860-fa.html


چکیده:   (1743 مشاهده)
مقدمه: مقاومت به انسولین در 50-70% زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی­کیستیک (PCOS) دیده شد، و می­تواند به عنوان راهکاری در جهت تشخیص به موقع پیش دیابت در نظر گرفته شود.
هدف: این مطالعه با هدف مقایسه روش­های غیر­مستقیم اندازه­گیری مقاومت به انسولین و معرفی روش ایده­آل طراحی شد. ارتباط مقاومت به انسولین با سطح سرمی تری­گلیسیرید، گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی (SHBG) و هورمون­های مختلف از جمله آندروژن­ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش ­ها: این مطالعه مقطعی بر روی 74 زن مبتلا به PCOS انجام گرفت. سطح سرمی انسولین (FI)، گلوکز (FBS تری­گلیسیرید ((TG، گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی (SHBG) و هورمون­های مختلف از جمله آندروژن­ها به صورت ناشتا اندازه­گیری شد. حساسیت و ویژگی روش­های غیر­مستقیم شامل FI، FBS، FBS/FI و روش QUICKI با در نظر گرفتن HOMA-IR به عنوان روش استاندارد مورد مقایسه قرار گرفت. ارتباط مقاومت به انسولین با TG، SHBG و هورمون­های مختلف از جمله آندروژن­ها بین دو گروه با سطح مقاومت به انسولین نرمال و غیر­نرمال با انجام آزمون تی مستقل بررسی شد.
نتایج: TG ارتباط مثبت معناداری با میزان FBS (002/0 = p) و HOMA-IR (01/0 = p) و ارتباط منفی معنادار با QUICKI (02/0 = p) و SHBG (02/0 p =) نشان داد. SHBG در این بیماران با افزایش FBS به صورت معنا­داری کاهش یافت (001/0 = p). هورمون دهیدرو اپی آندوسترون سولفات (DHEAS) با افزایش انسولین به صورت معناداری افزایش یافت (002/0 = p). هفت نفر از زنان PCOS در این مطالعه با وجود داشتن رنج نرمال در متغیرهای مقاومت به انسولین، هورمون­ها، و تری­گلیسیرید، سطح غیر­نرمال SHBG (< 36 nmol/L) را بروز دادند. در صورتیکه آزمون HOMA-IR به عنوان آزمون استاندارد در نظر گرفته شود، QUICKI و FI از بالاترین حساسیت و FBS/FI و QUICKI از بالاترین ویژگی برخوردار بودند.
نتیجه ­گیری:SHBG  و TG به ترتیب ارتباط منفی و مثبت معناداری را با مقاومت به انسولین نشان دادند. بعد از HOMA-IR، QUICKI و FI به عنوان حساس­ترین روش غیر­مستقیم جهت اندازه­گیری مقاومت به انسولین شناخته شدند. بررسی سطح سرمی SHBG می­تواند به عنوان مارکر قابل توجه در شناسایی افراد PCOS در نظر گرفته شود.
نوع مطالعه: Original Article |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb