دوره 19، شماره 5 - ( 2-1400 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 482-477 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi R, Taheri R, Shahriyari F, Feiz F, Mohammadi Z, Shirian S, et al . Prenatal diagnosis of de novo small supernumerary marker chromosome 4q (4q11-q12): A case report. IJRM 2021; 19 (5) :477-482
URL: http://ijrm.ir/article-1-1877-fa.html
استفاده از تکنیک های سیتوژنتیک مولکولی در تشخیص پیش از تولد کروموزوم نشانگر اضافی کوچک جدید با منشاء بازوی بلند کروموزوم 4 (4q11-q12): گزارش مورد. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 19 (5) :477-482

URL: http://ijrm.ir/article-1-1877-fa.html


چکیده:   (1399 مشاهده)
مقدمه: کروموزوم­های نشانگر اضافی کوچک (sSMC) قطعات کروموزومی با ساختارهای غیر­طبیعی هستند که در بیماران با مشکلات باروری و دارای تأخیر در رشد مشاهده می­شوند. sSMC ها ممکن است در کاریوتایپ سلول­های آمنیوتیک شناسایی شوند. sSMC ها می­توانند به صورت ارثی یا جدید (de novo) ایجاد شوند. در این مقاله، یک مورد تشخیص پیش از تولد sSMC جدید با منشاء بازوی بلند کروموزوم 4 (4q11q12 sSMC) و ویژگی­های سیتوژنتیک مولکولی آن که هیچ ناهنجاری فنوتیپی آشکاری ندارد، را توصیف می­کنیم.
مورد: یک خانم باردار 36 ساله که احتمال ابتلای جنین ایشان به سندرم داون (تریزومی 21) در هفته شانزدهم بارداری مثبت شده بود. از تکنیک QF-PCR برای تشخیص سریع ناهنجاری عددی کروموزوم هایX ،Y ،13 ، 18 و 21 استفاده شد. از تکنیک آرایه هیبریداسیون ژنومی مقایسه­ای (array CGH) نیز به همراه آنالیز کاریوتایپ سلول­های آمنیوتیک برای مطالعه کروموزوم­های جنین استفاده شد. آنالیز کاریوتایپ برای والدین نیز انجام شد. نتیجه QF-PCR       نشان داد جنسیت جنین پسر و تعداد کروموزوم­های مورد بررسی نرمال بود، در حالی که آنالیز کاریوتایپ سلول­های آمنیوتیک نشان­دهنده یک جنین پسر با یک کروموزوم نشانگر(47, XY, +mar) بود و کروموزوم نشانگر در %100 گستره­های متافازی سلول­های آمنیوتیک وجود داشت. کاریوتایپ­های والدین نرمال بود و این نشان­دهنده جدید بودن sSMC بود. تجزیه و تحلیل array CGH تکثیر 48/6 مگابایت در 4q11q12 را نشان داد. در نهایت والدین تصمیم به خاتمه بارداری با سقط قانونی جنین گرفتند.
نتیجه­ گیری: این مطالعه بر اهمیت استفاده از تکنیک array CGH را همراه با آنالیز کاریوتایپ برای تشخیص سریع و دقیق آنیوپلوئیدی­های جزئی در بررسی­های پیش از تولد دوران بارداری تأکید می­کند.
واژه‌های کلیدی: تشخیص پیش از تولد، Array CGH، کروموزوم 4، 4q.
نوع مطالعه: Case Report |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به International Journal of Reproductive BioMedicine می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | International Journal of Reproductive BioMedicine

Designed & Developed by : Yektaweb