مقدمه: بارداریهای مکرر در نوجوانی بار عمدهای بر سیستم مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان وارد میکند.
هدف: هدف ما مقایسه نوجوانان با بارداری اول و سوم و ارزیابی احتمال بروز عوارض نوزادی در آنها بود.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی دختران نوجوان 19 ساله یا جوانتر با حاملگی تکقلو انجام شد. افراد (298 = n) طی 12 ماه غربالگری شدند. نود و شش زن بر اساس معیارهای خروج از مطالعه حذف شدند. بقیه افراد (202 نفر) به دو گروه تقسیم شدند: نوجوانان با بارداری اول (96 نفر) و نوجوانان با بارداری سوم (47 نفر). این افراد در طول بارداری و زایمان تحت نظر قرارگرفته شدند. حجم نمونه نهایی در گروه بارداری اول و سوم به ترتیب 96 و 47 نفر بود.
نتایج: خطر پرهاکلامپسی در گروه با بارداری اول معنیدار بود (01/0 = p). وزن کم هنگام تولد، نمره آپگار پنج دقیقه زیر 7، و پذیرش در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان مهمترین پیامدهای نوزادی در گروه با بارداری اول بودند. در گروه با بارداری سوم، پیشبینیکنندههای مهم عوارض نوزادی شامل این موارد بود: سن بسیار پایین در بارداری اول (کمتر یا مساوی 15 سال)، فاصله بین بارداری کمتر از 2 سال، کمخونی فعلی، و سابقه عوارض مامایی و/یا عوارض نوزادی در بارداریهای قبلی.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، نوجوانان با اولین بارداری نتایج مشابهای از نظر مامایی (به جز پرهاکلامپسی) با نوجوانان با بارداری سوم داشتند، در حالی که عوارض نوزادی در گروه با بارداری اول بیشتر بود. در مجموع میتوان نوزادان پرخطر در بارداری سوم را بر اساس پارامترهای ذکر شده در بالا پیشبینی کرد.