مقدمه: بیماری کوید 19 باعث نگرانی در مورد گروههای در معرض خطر در جامعه شده است. یکی از این گروهها خانمهای باردار هستند. این مطالعه به منظور بررسی اثر بیماری کوید 19 بر حاملگی و تأثیرات آن بر مادر و نوزاد انجام شده است.
موارد: این مطالعه که از نوع کیس سریز میباشد، بر روی 16 خانم حامله مبتلا به کوید 19 از 21 ام ماه مارچ تا 11 ام ماه می سال 2020 انجام شده است. در این مطالعه تظاهرات بالینی، مشکلات بارداری، داروهای استفاده شده، تأثیرات بر مادر و نوازد، و میزان مرگ و میر محاسبه شده است. میانگین سنی بیماران 6/30 بود. بیماران از هر سه ماهه حاملگی در مطالعه شرکت داشتهاند (یک نفر در سه ماهه اول، 5 نفر در سه ماهه دوم، و 10 نفر در سه ماهه سوم). بیشترین تظاهرات بالینی به ترتیب شامل تنگی نفس (10 مورد)، سرفهی خشک (10 مورد)، بدن درد (8 مورد)، لرز (7 مورد) مشاهده شدند. هم چنین در سه مورد از بیماران تظاهرات پوستی به صورت پاپولو اسکواموس به همراه ترک مشاهده شد. بیشترین یافتههای آزمایشگاهی به ترتیب افزایش لوکوسیتها (8 مورد)، افزایش آنزیمهای کبدی (6 مورد)، CRP افزایش یافته (5 مورد)، و کاهش پلاکت (4 مورد). در کل یک مورد مرگ و میر مادر، 5 مورد PLP، 2 مورد preeclampsia، و 2 مورد از placenta accrete مشاهده شد. در نهایت 12 مورد ختم حاملگی انجام شد (9 مورد سزارین و 3 مورد زایمان طبیعی). در میان نوزادان، 6 مورد preterm labor مشاهده شد. همچنین تمام پیسیآر نوزادان بعد از تولد منفی شد.
نتیجهگیری: تظاهرات بالینی و نتایج آزمایشات پاراکلینیکی مشابه بیماران غیرحامله بودند. هیچ مدرکی دال بر انتقال عمودی مشاهده نشد. PLP و PROM بیشترین مشکلات ایجاد شده در بارداری مادران باردار مبتلا به کوید 19 هستند که ممکن است به پارگی رحم ختم شوند. برنامهی ختم حاملگی و به دنیا آوردن باید به صورت انفرادی بر حسب شرایط هر فرد گذاشته شود.