مقدمه: بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که گلوکوکورتیکوئیدها نقش مهمی در پنجره کاشت دارند.
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر دگزامتازون بر میزان پذیرش آندومتر انجام شد.
مواد و روش ها: در روزهای 4 و 5 بارداری، موشها تحت درمانهای اولیه قرار گرفتند و در روز 5 بارداری پس از آخرین تزریق کشته شدند. نمونهها در 4 گروه بهطوریکه در هر گروه 10 موش قرار گرفتند. گروه کنترل، گروه دریافتکننده دگزامتازون، گروه دریافتکننده مهارکننده mTOR، گروه گیرنده دگزامتازون و مهارکننده mTOR. اپیتلیوم آندومتر رحم موش تراش داده شدند و برای اندازهگیری بیان ژنهایHAND2 ،MSX-1 ، HB-EGF و میکرو RNA های miRNA let7a ،miRNA 145 ، miRNA 451 از روش Real Time Pcr و همچنین بیان پروتئین mTOR و 4E‐BP1 از روش وسترن بلات استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که بیانMsx.1 ،HAND2 ، HB-EGF، miR-451 و miR-Let-7a به طور معنیداری در آندومتر در گروه دریافتکننده دگزامتازون نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است، در حالی که بیان miR-145 در آندومتر افزایش را نشان داد. علاوه بر این، در گروه مهارکننده mTOR، میزان بیانMsx.1 ،HAND2 ،HB-EGF ، miR451 و miR-Let-7a را کاهش را نشان داد، در حالی که در گروه مهارکننده mTOR، میزان بیان miR-145 افزایش داشت.
نتیجه گیری: به نظر میرسد که دگزامتازون از طریق تغییر ژنهای خاص که در پذیرش آندومتر موثر هستند، میتواند در طی دوره لانهگزینی، میزان پذیرش رحم را کاهش دهد. علاوه بر این، مسیر mTOR به ظاهر نقش اساسی در پذیرش آندومتر نشان داد.