Eftekhar M, Mohammadi B, Tabibnejad N, Razi M H. Early oocyte triggering followed by in vitro maturation is a good approach in women with resistance ovary syndrome: A case-series. IJRM 2021; 19 (6) :569-574
URL:
http://ijrm.ir/article-1-1934-fa.html
بلوغ آزمایشگاهی تخمک به دنبال تریگر زودرس اووسیت، درمانی موفق در زنان با سندرم تخمدان مقاوم به درمان: یک سری موردی. International Journal of Reproductive BioMedicine. 1400; 19 (6) :569-574
URL: http://ijrm.ir/article-1-1934-fa.html
چکیده: (1696 مشاهده)
مقدمه: برخی از بیماران به تجویز گونادوتروپینها در طی پروسه لقاح خارج از رحمی به روش IVF و یا میکرواینجکشن پاسخ نمیدهند. بلوغ آزمایشگاهی تخمک میتواند در این بیماران کمککننده باشد.
مورد: در این سری از موارد، حاملگیهایی گزارش میشوند که در ابتدای سیکل برای روش معمول لقاح خارج از رحمی (IVF) برنامهریزی شده بودند ولی به دلیل سندرم تخمدان مقاوم، رشد تخمکها در آنها متوقف شد. پس از آن تریگر زودرس تخمکها برای 15 زن که پس از دریافت دوز بالای گونادوتروپین همچنان فولیکولهایی با سایز کوچکتر از 12 میلیمتر داشتند جایگزین کنسل کردن سیکل گردید. اووسیتهای نارس در فاز GV و MI از فولیکولها استخراج و به روش بلوغ آزمایشگاهی بالغ (IVM) شدند و سپس با استفاده از میکرواینجکشن بارور گردیدند. تعداد 20 جنین بدست آمده در روز سوم پس از تخمککشی به رحم منتقل شدند. در نتیجه 76/30% حاملگی شیمیایی بدون هیچ موردی از سقط و همچنین 76/30% حاملگی تکقلویی رو به رشد گزارش شد.
نتیجه گیری: به نظر میرسد تریگر زودرس تخمکها و بلوغ آنها در آزمایشگاه میتواند به عنوان یک روش موثر در زنانی که فولیکولهای مقاوم به تجویز گونادوتروپین دارند، در نظر گرفته شود. این روش میتواند به عنوان جایگزینی برای کنسل شدن سیکلهای لقاح آزمایشگاهی در این بیماران با نتایج کلینیکی قابل قبول باشد.
نوع مطالعه:
Case Report |