مقدمه: ناباروری مشکل مهمی است که بسیاری از زوجها را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد. فناوری کمک باروری به زوجهای نابارور کمک میکند تا فرزندی داشته باشند. یکی از عوامل موفقیت بارداری در روش انتقال جنین به رحم مادر، انجام صحیح انتقال جنین به درون رحم میباشد.
هدف: این مطالعه با هدف مقایسه پیامدهای حاصل از انتقال جنین با گاید سونو به دو روش ترانس واژینال و ترانس ابدومینال انجام شد.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی 90 زن کاندید IVF که در سال 1399 به بیمارستان مهدیه مراجعه کرده بودند به صورت تصادفی به دو گروه سونوگرافی ترانس واژینال و سونوگرافی ترانس ابدومینال در زمان انتقال جنین تقسیم شدند (45 زن در هر گروه). جنینها 3-2 روز پس از تخمککشی انتقال داده شد. میزان درد بیمار، سختی و مدت زمان انجام پروسیجر، کیفیت دید سه بعدی و میزان موفقیت بارداری در بین دو گروه اندازهگیری شد.
نتایج: در این مطالعه، 2/63% از زنان تحت انتقال جنین با سونوگرافی ترانسواژینال و 8/36% از زنان تحت انتقال جنین با سونوگرافی ترانسابدومینال بارداری موفقی داشتند که از نظر آماری تفاوت معناداری نداشت (19/0 =p ). تفاوت معناداری بین دو گروه مورد مطالعه از نظر میزان درد (53/0 =p )، زمان پروسیجر (50/0 ≤ p)، سختی پروسیجر (50/0 ≤ p) و دید سووگرافی وجود نداشت. هرچند کیفیت دید سه بعدی در سونوگرافی ترانس واژینال بهتر از سونوگرافی ترانسابدومینال بود (01/0 > p).
نتیجه گیری: به طور کلی، نتایج ART، در هر دو نوع سنوگرافی یکسان بود. بنابراین پیشنهاد میشود، پزشکان پیش از انتخاب نوع سونوگرافی وضعیت بیمار و تجهیزات و توانایی بیمارستان را مدنظر قرار دهند.